Inredningsarkitekt Stockholm

Träffa vår inredningsarkitekt

Är det så att du inte har tid att utforma ditt hem till det mest optimala eller kanske bara vill ha någon att bolla dina redan färdiga idéer med? Då finns vår inredningsarkitekt här för dig!

Det är många val som ska göras under en renovering och det kan kännas överväldigande. Hur utnyttjas ytan på bästa vis? Får vi plats med det vi tänkt? Hur ska strömbrytarna se ut? Ska kakelplattorna vara gerade? Vilken kulör och glansgrad ska listverken ha? Ja listan kan göras lång.

Vi hjälper dig med det lilla till det stora och tjänsterna går att dela upp och utformas efter ditt behov. Du bestämmer helt själv! Men för dig som inte ens vet vart du ska börja så kommer här några exempel på vad vi kan hjälpa dig med:

• Skalenlig planlösning möblerad
• Elevationer
• 3D- visualiseringar
• Skalenlig ritning av platsbyggnationer
• El-schema
• Designkoncept

Varför ska man anlita en inredningsarkitekt?

Eftersom tjänsten går att utforma just efter ditt behov är det en svår fråga att besvara i bara några få ord, men det skulle kunna vara för att:

• Underlätta ditt godkännande mot bostadsrättsförening
• Förenkla processen med byggare
• Flödesplanering
• Detaljplanering
• Kulörövergång
• Materialmatchning

…och i slutändan få ett mer komplett och genomtänkt hem.

Vill du läsa mer om varför man ska anlita en inredningsarkitekt gör du det här.

Kundcase

Nedan kan ni läsa om ett par kundcase då vår inredningsarkitekt varit inblandad för att hjälpa kunderna med deras renoveringsprojekt.

Helhetsingrepp i renovering av ca 40 kvm

Denna kund sökte hjälp med ett helhetsingrepp på inredningshjälp. Han hade köpt en vindslägenhet på ca 40kvm och hade ingen aning vad han ville ha mer än att framhäva en industrikänsla. Offerten slutade i hjälp med köksplanering, förslag på garderobslösning, materialval till alla ytskikt. Vi plockade fram en ny planlösning, köksplanering, 3D-vyer över lägenheten och ett designkoncept över materialvalen. Detta presenterades över ett möte i vårt showroom där kunden fick se och känna på alla materialen. Detta var något som uppskattades då kunden inte behövde åka runt till alla butiker själv och se på materialen enskilt, utan nu kunde se allt ihop med varandra.

Förslaget innehöll ett svart kök från Ballingslöv och mörkt ruffigt trägolv genomgående i hela lägenheten. Tanken var att plocka fram takbjälkar för att få fram en industrikänsla och höja rymden i lägenheten. Men tyvärr gick inte detta att genomföra då det inte fanns några takbjälkar utan en klassisk takstol, så då fick vi återgå till vanligt undertak. Väggarna och taket målades in i en ljus kulör för att kunna framhäva valvfönster med svarta fönsterspröjs och svarta elementskydd under. En industriglasvägg sattes upp för att skapa en sovrumsdel. Eftersom takbjälkarna inte fanns så som vi föreställt oss, blev det att i stället knacka fram en del av tegelbruket i sovrumsdelen för att skapa en industriell känsla. Detta var något som gav lägenheten ett rejält lyft industriellt. Med tanke på den låga takhöjden installerades ett takskenssystem i köket med industriella trådlampor för att få till ett varmt och behagligt ljussken.

Kund fick hjälp med:

• Planritning
• Detaljplanering
• Köksplanering
• El-schema
• Moodboard
• Materialval & kulörval
• Viss projektering under projektets gång

Kostnad: 40 000 SEK inkl. moms

3D-visualisering sovrum

Moodboard

Planskiss (före, under,efter)

Möblerad planlösning

Detaljplanering av Badrum

Det här projektet började med att kund träffade en av våra konsulter och efter mötet framgick det att vår inredningsarkitekt borde kopplas på i det här projektet. Vi började med ett samtal med kunden för att få bättre förståelse över vad kund ville uppnå. Under samtalet skickades en preliminär offert och ett platsbesök bokades in. Under besöket pratades det visioner & idéer och badrummet mättes upp. Kund hade svårt att förstå exakt vilken storlek på möblemang som fick plats för att effektivisera ytan. Dessutom skulle badrummet disponeras om till mest optimala placering. Kunden ville därför se det här i 3D för att förstå rymden och materialvalen. Kunden var ute efter en lyxig men ändå harmonisk känsla som gick i stil med övriga delar av lägenheten.

Kund fick hjälp med:

• Detaljerad planritning + förberedande kommentarer inför renovering
• Designkoncept med 3D-vy som innehåller materialval
• El-schema
• Produktlista med alla val & vart och vem som köper in vad

Förslaget innehöll mycket speciallösningar i kombination med enkla lösningar för att kombinera prisvärt och exklusivt. Kulörer valdes i en naturnära skala tillsammans med natursten och valnöt. Kaklet blev en natur grå keramikplatta i 60×60 med gerade kanter för att få alla hörn att överlappa på ett snyggt sätt. WC-skålen skulle vara vägghängd och då skapades ett platsbyggt skåp ovanför som gick hela vägen upp till tak. Kulör till skåpet och taket valdes från en naturnära skala för att matcha kakel. Taket målades för att förlänga rymden i rummet då skåpet gick hela vägen upp till tak. Detta matchades med krom-detaljer för att få en fin och mjuk övergång. Men sedan för att ha något som stack ut, beställdes en kommod i valnöt och ett stentvättställ i en svart/grå natursten att ha ovanpå. Underlaget presenterades digitalt för kund och kund återkom med feedback och en del frågor. Underlaget uppdaterades och vidare utformades.

Kostnad: 18 000 SEK inkl. moms*

*Först ett fastpris på 10.000 SEK för ett helhets förslag, sedan löpande timmar för utveckling och involverande i diverse frågor.

Designkoncept

Planskiss - detaljplanering

Helhetsingrepp i villarenovering

Denna kund sökte hjälp då de köpt ett hus som behövde totalrenoveras. Huset var i dåligt och slitet skick. Deras vision var att få ett större kök och öppnare planlösning, kunderna hade redan en ganska tydlig plan på vilka väggar som skulle rivas och inte, men kände ändå att det behövdes ritas upp då de ville se skalenligt vad som fick plats. Paret hade väldigt olika åsikter kring materialval. Den ena var mer neutral, såg gärna en vit-, svart- & grå- skala, medan den andra var en stor klick av färg och ville ha olika kulörer överallt. Så de köpte även ett design-koncept av oss för att kunna göra en kulörmatchning mellan rummen.

Kund fick hjälp med:

  • Planritning
  • Garderobslösning i sovrum
  • El-schema
  • Material- & kulörförslag

För att återberätta lite mer ingående kring processen kan vi börja med entrén; Här skulle planen förändras, då man skulle stänga igen entrén till köket, flytta WC-dörren och bygga in garderober mot hallen och måla in i samma kulör som vägg. Vårt förslag var att tapetsera hallen och ha garderobsdörrarna målade i en kulör från tapeten, men detta var något kunden inte vågade ta ut svängarna på och efterfrågade i stället en kulör till väggarna. Då föreslog vi en mörkare isig blå kulör. Allt utfördes utom de inbyggda garderoberna, där valde kunderna att sätta en klassisk vit skjutdörr. Tidigare låg det fiskbensparkett på hela våningsplanet, i så dåligt skick att det inte gick att rädda. Här föreslogs ett stengolv i entrén som skulle läggas i hela entrén fram tills de andra rummen börjar, för att sedan övergå i de trägolv som blir genomgående på våningsplanet. Men kunden beslutade sig för att lägga bara en bit in från ytterdörren och bryta av med en kromfärgad övergångsprofil. Det föreslogs 4 olika golv från kvm2, här valde kunden ett klassiskt enstavs ek-parkettgolv. Räcket till trappen var en bröstningsvägg, där föreslogs att riva den och sätta ett smidesräcke, detta var något kunden tyckte var väldigt snyggt, men valde i slutändan att inte genomföra. Varför vi föreslog att tapetsera hallen är för att skapa ett direkt intryck när man kliver in genom entrén och räcket föreslogs för att få en större rymd i entrén.

Kostnad: 38 000 SEK inkl. moms

Till den lilla WC:n i anslutning till hallen föreslogs en färgglad terrazzo-imitation med stora mönsterbitar. Färgerna var i en turkos/grön med rosa spillbitar. En vit, Wc och ett litet vitt tvättställ med svart blandare. Kaklet lades på golv & upp längs tvättstället, sedan föreslogs att väggarna skulle målas i rosa nyanser. Nästan identisk med den rosa från plattan. Och här blev även slutresultatet som föreslaget!

Paret tyckte det fanns för lite garderobsförvaring i det som skulle bli master-bedroom, och föredrog inte de gamla 60-talsgarderoberna som redan fanns. Så detta utrymme revs och en likadan skjutdörrslösning som i hallen sattes upp i sovrummet. Varför skjutdörrspartier valdes var för att sovrummet inte var brett nog att ha dörrar. Men på väggen bredvid föreslogs att bygga in Ikea-stommar för att skapa mer förvaring och platsbyggdkänsla. Kulörer som föreslogs till Master bedroom var en mörkare grön att pryda väggarna med, sedan en ljusare grön i samma skala till alla listverk, element och garderober. Detta för att mörkare sovrum ger ett harmoniskt intryck och det sägs att man finner ett lugn i mörka svala sovrum. Men för att göra en kontrast-bryt mot det mörka valdes en ljus kulör till lister. Kunderna vågade inte gå så mörkt och tog den ljusa gröna till väggarna och behöll allt annat i en vit kulör.

Däremot i en diskussion med paret ville de ha förslag på ett lekfullt intryck till barnens rum, här behövdes också leksaksförvaring. Så här plockades det fram ett förslag på 2 gula kulörer att leka med. Förslaget var att hänga upp obehandlade Ivar-skåp från Ikea i en låg höjd på väggen, och sedan måla den mörkare gula i en bröstningshöjd på alla väggar och över skåpen så de gick ihop med väggen. Men ungefär halva skåpet förblir i furu-kulör. Sedan var den ljusa gula tänkt att måla i taket, element och listverk. Kunderna älskade förslaget, men efter diskussion med barnen i huset fick de bestämma och de ville ha en och samma blå i hela rummet.

I kök och vardagsrum hade kunderna redan själva valt ett ljusgrått kök från Ballingslöv med en vit komposit skiva till. Men ville gärna ha förslag över en kulör till väggarna, vilket resulterade i att en kall ljusgrön föreslogs, som kunderna körde på. Varför det valdes en kall ljusgrön var för att matcha den isiga blåa i hallen, men ändå göra ett tydligt avbryt.

3D-visualisering samt bild på slutresultat

Planskiss

Elschema

Designkoncept