Badrumsrenovering Enskede – Ny livssituation krävde nytt boende!

Lena bor tillsammans med sin man och dotter i en villa i Enskede, och under våren 2019 kontaktade hon oss på Leadme med en förfrågan om att renovera badrummet i källaren. Som nyblivna föräldrar hade synen på huset förändrats – Hur skulle man lösa praktikaliteter såsom vart vagnen skulle stå? Eller undvika att sandlådekläder blandades allt för mycket med de ljusblåa möblerna.

Vår dotter var väldigt tidig med att börja gå, och då tänkte vi att vi inte kommer hinna stoppa henne när vi kommer hem och innanför dörren innan hon sitter i vår ljusblåa soffa. Och det kanske inte är så kul.

Helt enkelt hade livet förändrats, och därför behövdes även familjens hus förändras för att passa det nya livet.


Badrummet innan renoveringen.

Vi ombads hjälpa Lena och hennes familj med att renovera badrummet i källaren, och samtidigt renovera pannrummet.

Senast någonting gjordes i källaren var väl på 50–60 talet, så det var verkligen dags att göra något. Det var inte alls trevligt att vara i källaren innan renoveringen.

I Sverige är källare från början byggda för förvaring, och inte med boyta som huvudsakligt syfte, och att renovera sin källare kan verkligen ge en stor wow-faktor.

Nu trivs man där nere. Tidigare var det så att man gick ner och tvättade, och det var det. Nu har man ju fått en ny del av huset att använda. Tanken är att vi ska ha ett sovrum i källaren, och då ska badrummet fungera som familjebadrum.

 
Badrummet efter renoveringen.

Anlita hantverkare – Inte första gången

Hantverkare är något Lena har anlitat tidigare. Hon har både renoverat kök och badrum och hon vet hur det funkar. Att kunna jämföra innehåll, kostnader och förutsättningar är något vi hjälper våra kunder med – eftersom vi träffar så många människor (ca 200 i månaden) vet vi t.ex. vad ett schysst pris är.

Vi fick offert från de som gjorde vårt badrum på övervåningen, men de var dubbelt så dyra och det kunde vi inte motivera.

När man ska renovera sitt hem är det bra att vara flexibel, och vara beredd på att saker man hade tänkt inte funkar i verkligheten. Därför är samarbete en viktig komponent för ett lyckat resultat.

Vi stötte på en del hickups längs vägen, men då fick vi väldigt bra råd om vad som kunde göras. Vi fick ändra lite planer, för att skapa bättre lösningar. Men det blev jättebra.


Badrummet efter renoveringen.

Badrumsrenovering – Hur gick det?

Frågar man en konsult, måste alla företag ha en vision, ett större syfte för att rättfärdiga sin existens. Om vi har en vision – eller inte – överlåter vi till tyckarna. Men vi på Leadme vill kunna hjälpa människor att välja rätt, och att då på frågan Är du nöjd med resultatet få svaret.

Han som var här och byggde och snickrade gjorde allt väldigt bra och vi är mycket nöjda med resultatet…resultatet blev jättejättebra, vi är verkligen nöjda.

För att se hur renoveringen av badrummet blev kan du följa länken.

Vi på Leadme tackar för förtroendet och önskar familjen många härliga år i huset.

Ska du renovera badrumrenovera källare eller renovera hus i största allmänhet ser vi fram emot att höra från dig.

Tills dess tackar vi för uppmärksamheten.

//Rasmus på Leadme