Köksinspiration – Integrera köket i hemmet

För många som bor i Stockholm är våra kvadratmeter något vi håller kärt. Dessa är inte sällan dyrt förvärvade och ska fylla många funktioner, i brist på överflöd av dem. Den verkligheten innebär att vi, främst lägenhetsinnehavare, väljer att placera våra kök i vardagsrum, i hallar eller i någon slags hybrid mellan dessa två utrymmen.

Kök är per definition en del av inredningen som tar mycket av våra synfält i anspråk, och idag tänkte vi erbjuda lite inspiration på hur du kan arbeta för att få ditt kök att kännas mer som en integrerad del av din inredning i övrigt.

Tillvägagångssättet vi tänker behandla är kök byggda utan sockel.

Kök utan sockel

När det kommer till möblemanget i våra hem har vi sällan försätt de med solida fronter. Våra köksbord är av praktiska skäl öppna, Tv-bänken står ofta på fyra ben och soffan har även den lite luft mellan sig och golvet. Och detta är absolut något som går att tillämpa på våra kök. Även om det är ett tillvägagångssätt som är relativt oanvänt bland alla köksrenoveringar som utförs i Stockholm.

Exempel på kök ett av våra byggföretag har byggt utan sockel.

Att bygga sitt kök utan golvsocklar skapar en lättare känsla, som mer ligger i linje med övrig inredning i våra hem. Väljer man även att arbeta med öppna hyllplan kommer den rymliga och luftiga känslan att förstärkas.

Som mycket annat när det kommer till heminredning finns det ett svenskt företag som heter IKEA som erbjuder lösningar med underskåp som monteras på ben. Och du kan säkert hitta den lösningen även hos andra leverantörer, bara du frågar efter det.

Exemplet på bilderna är från en totalrenovering av en mindre lägenhet ett av våra byggföretag utförde åt en kund på Södermalm i Stockholm, där köket är placerat i vardagsrummet. Fastigheten är byggd i funkisstil och takhöjden är därför inte speciellt tilltagen, och utförandet tycker vi väl tar de aspekterna i åtanke och skapar den harmoniska känsla som ett öppet kök kan erbjuda i annars trängre utrymmen.

Här är ett utdrag på omdömet som kunden lämnade på utförandet:

“Vi gjorde en totalrenovering av vårt kök och badrum. Den mest omfattande offerten vi fick in och priset var rimligt, de kunde även påbörja projektet väldigt fort. De höll sig i stort sett till den tidsplan som utlovades dock var det några detaljer som var tvungna att fixas i efterhand. Slutresultatet är fantastiskt och vi är jättenöjda!”

Vi hoppas detta har hjälpt dig se på din kommande köksrenovering med andra ögon. Är du i fart att genomföra en köksrenovering i Stockholm ser vi fram emot att höra från dig, så vi kan hjälpa dig med att ta fram offert och sammanföra dig med ett av Stockholms bästa byggföretag.

Här kan du läsa mer om att renovera kök.

På återhörande,

Charlie på Leadme