Vad kostade det här badrummet?

Idag ska vi fortsätta på våra läsares favorittema, nämligen vad kostar en badrumsrenovering – och specifikt vad kostade just detta badrum? Tidigare har vi skrivit vad ett teoretiskt badrum kostar att renovera och vad du kan budgetera för vad badrumsmöbler kostar. Idag tänkte vi visa upp ett exempel på en badrumsrenovering i Stockholm där vi hjälpte kunden hitta rätt byggföretag, och gå igenom vad den kunden betalade för sin badrumsrenovering.

Projektet ifråga kan du kolla på här, där du även hittar fler projekt vi hjälpt kunden hitta ett av Stockholms bästa byggföretag.

Detaljbild på slutresultat av badrumsrenoveringen.

Vad gjordes?

Just detta badrum byggdes i del av nyproduktion av en lägenhet på Fredhäll i Stockholm. Eftersom badrummet inte fanns byggdes det först dubbelsidiga väggar för att skapa formen på badrummet, därefter armerades och man på började gjutningen av golvet. Sedan var det dags att montera och dra alla vatten- & avloppsrör samt göra alla eldragningar.

Pågående bild på badrumsrenoveringen.

I just detta badrum valde kunden att dra el, vatten och avlopp dolt vilket innebär att samtliga dragningar ligger i väggen och man kan därför inte se dessa på bilderna.

Därefter byggdes det ett nytt tak, golvet förseddes med flytspackel och dörrkarm med dörrblad monterades.

Standarden i badrummet är av god kvalitet, högre än medel men inte lyx, då kunden valde infällda/dolda dragningar, elburen golvvärme och marmor på golvet.

Efter dörren satt på plats, försågs väggarna med konstruktionsplywood samt våtrumsskivor. Tätskikt applicerades och plattsättningen genomfördes.

Därefter återstod montering av möbler, samt kompletterade målning.

Hela arbetsgången är ett förenklat förfarande av en badrumsrenovering, och hur den går till enligt rådande byggnormer.

Bild på slutresultatet.

Vad kostade det?

Priset för denna badrumsrenovering slutade på:

  • För- & efterarbete – 21 000 kr
  • Arbetskostnad – 150 000 kr
  • Materialkostnad – 35 000 kr
  • Badrumsmöbler, kakel & klinker – 56 000 kr
  • Totalt – 262 000 kr

Eftersom denna badrumsrenovering skedde i samband med en nyproduktion fick inte kunden ta del av ROT-avdrag, då boendet måste vara minst 5 år för att man ska kunna tillgodoräkna sig ROT-avdrag.

Om du själv går i tankar av att renovera ditt badrum, eller någon annan del av ditt hem, ser vi fram emot att hjälpa dig för att kunna lämna offert från några noga utvalda byggföretag som kommer passa just ditt projekt.

Vill du läsa fler artiklar om badrumsrenoveringar kan du gör det. Du kan även läsa en sammanfattning om det viktigaste du behöver veta om att renovera badrum.

Ha en fin dag,

Charlie på Leadme