Köksinspiration – Blanda färg på köksluckor

Idag vill vi bjuda på en kort artikel och vi vill försöka appellera till smaklökarna genom att bjuda på lite inspiration för dig som ska genomföra en köksrenovering i Stockholm. Ämnet vi tänkte behandla är hur man kan blanda färg på köksluckor.

Under den tid vi verkat på renoveringsmarknaden i Stockholm har vi sett pianolacken komma och gå (tack och lov för det), Caffe latte-målade fondväggar och vi har föreställt oss undrande italienare med karakteristiska uppryckta axlar som frågat sig själva om välfärdsstaten Sverige inkluderar carraramarmor i alla svenskars hem?

Trender kommer och går. En trend för kök som vi har sett börjat komma under 2019 är blandning av köksluckor. Vi har sett mix av material, färg, mönster och leverantör (läs typ Järfälla Kök och IKEA).

Tryck här för att se resten av bilderna!

På ämnet stilblandning

Att experimentera med färgkombinationer, material och i viss mån designepoker i sitt hem är något vi gillar när våra kunder gör! Vi får alldeles för ofta höra ”vad är hett just nu? Man vill ju kunna sälja den här bostaden till ett bra pris”.

Vi tycker att renovera är något man gör för sig själv och ingen annan. Men med vår erfarenhet (och subjektiva smak) försöker vi få våra kunder att undvika kombinationer mellan för många stilar. Som tumregel brukar vi rekommendera våra kunder att förhålla sig till det hus man bor i, och utforska olika stilar inom den sfären. Bor man i ett lantligt hus? Då kommer ett lantligt kök göra sig bra. Bor man däremot i ett funkishus från 30-talet ska dörrhandtagen gärna reflektera det.

Att blanda stilar från olika tidsepoker i ett hem kan lätt leda till ett splittrat helhetsintryck. Därför är färgkombinationer, olika material och nytappningar av designklassiker från en viss epok väldigt bra saker att experimentera med.

Vi renoverade ett kök i början av 2019, och enligt oss är detta är lyckat resultat på ett försök att skapa en varm och gemytlig känsla i köket. Men utan att göra avkall på sekelskiftesandan som råder i lägenheten.

Speglarna i köksluckorna följer originaldörren in till skafferiet, blandaren i mässingen samspelar fint med beslagen och lamporna och serveringsskåpen (som är original) flyter ihop med bänkskivan, väggfärgen och speglarna i de nya köksluckorna.

Nytt och gammalt möts i en fin kombination.

Kom igång med din köksrenovering!

Är du i slag att påbörja din köksrenovering i Stockholm? Eller har vi lyckats så ett frö genom de fina bilderna i denna artikel – tveka inte på att kontakta oss!

Vi samarbetar med flera av Stockholms bästa byggföretag, som bara väntar på att få komma hem till just dig och få chansen att hjälpa dig på vägen att skapa ett finare hem.

Här kan du läsa mer om att renovera kök.

Ha en fin dag,

Charlie på Leadme