Renovering av radhus i Bromma – 60-talet återskapat

Smedslätten är en del av vad något som kallas för Bromma trädgårdsstad. Bromma trädgårdsstad är byggt enligt vad man på stadsplaneringssvenska kallar för en trädgårdsstad. En trädgårdsstad är ett samhälle där byggnaderna utgörs av främst småhus och radhus som är organiserade i måttlig täthet med varandra. Ofta med anlagda trädgårdar i dess närhet och på behörigt avstånd från stadens centrum.

Bromma trädgårdsstad började växa fram på 1910-talet och färdigställdes på 1960-talet. Bland de sista husen att slutföras var radhusen i Smedslätten, och här återfanns ett radhus med stora renoveringsbehov.


Tidsenligt renoverat kök.

Under våren 2019 blev vi kontaktade av Henrik – som tillsammans med sin fru nyligen hade förvärvat radhuset med de stora renoveringsbehoven.

Vi köpte ett orenoverat dödsbo och husets ytskikt var 50 år gamla och i ett stort renoveringsbehov – därför var vi tvungna att renovera huset.

Henrik hade blivit rekommenderade oss på Leadme av en närstående person, och hans tidigare erfarenhet av byggare ledde honom till att ta hjälp av oss att hitta ett duktigt företag som kunde ta sig an renoveringen.

Jag fick faktiskt Leadme rekommenderat till mig av en släkting, det var så jag fick nys om er tjänst…vi kände viss oro inför projektet pga. tidigare erfarenheter vi haft av hantverkare som inte varit så positiva.

  
Korkmatta i original som ligger i köket.

Med detta i bagaget satte vi igång kalkylerandet och processen att välja vilka byggföretag vi ville rekommendera Henrik. Vi valde att presentera två olika byggföretag, den ena vars bas finns i området och som därför besitter lokal kännedom om hustyperna och som vi sett flertalet gånger förvandla hus i Bromma till riktigt fina hem. Det andra byggföretaget vi rekommenderade, och som sedan fick förtroendet att utföra renoveringen, är vana sedan 2005 med att jobba i projekt med stor respekt för byggnaden och som är organiserade som det stora företaget – men med personlighet och detaljfokus som det lilla.

Vi är jättenöjda med det byggföretag som vi blev presenterade och valde för renoveringen…innan projektet satte igång kände vi att det var bra att vi kunde få en totalentreprenad på utförandet och att vi fick ett fastpris på utförandet. Projektet blev dyrare än beräknat, men det var rimligt då omfattningen av elarbetet var större än beräknat och vissa okända brister behövde åtgärdas… tidplanen på när allt skulle vara klart var också en fördel med att använda Leadme.

Utfallet av renoveringen blev riktigt lyckat, och det är enkelt att förstå familjens intresse för 60-tals design när man är på plats.


Trappan har totalrenoverats och bokhyllan är platsbyggd.

Att hjälpa människor göra rätt val, känna sig trygga i renoveringsprocessen och i slutänden få riktigt fina hem är det vi drivs av. Därför är det så oerhört tacksamt att få som svar på frågan; Har du några tips till andra som ska renovera?

Ja, absolut. Använd Leadme!

Vi tackar för förtroendet och önskar familjen många år av trivsel i det nya hemmet.

Här har vi sammanställt fler intervjuer med kunder som använt sig av Leadme. Du kan även läsa det viktigaste om att renovera här.

Ha en fin dag,

Charlie på Leadme