Vad kostade det här badrummet?

I våras fick vi en förfrågan från en familj i Täby som behövde hjälp med att renovera deras hus. Ett av ingreppen i projektet var en badrumsrenovering och idag tänkte vi skriva ett inlägg om just detta badrum för att gå igenom vad det kostade. Helt enkelt, ett projekt från verkligheten!

Vad kostade det här badrummet?

Är du nyfiken på denna badrumsrenovering i Täby kan du följa länken för att kolla på slutresultatet.

leadme-badrumsrenovering-taby4

Badrumsrenovering Täby.

Badrumsrenovering Täby – Vad gjordes?

Badrummet ifråga är belägget i en funkisvilla i Täby på husets övre plan. Badrummet är ca 5 kvm stort vilket är ganska vanligt för ett villabadrum.

I denna badrumsrenovering utfördes mer arbete än vad som är ”standard”. Vi bytte avloppsystemet (”grodan”) i golvet och den vertikala stammen i rummet eftersom deras bästföredatum sedan länge var passerat.

Dörröppningen flyttades en halvmeter i sidled och kunden valde dolda rördragningar, väggnära golvbrunn och inbyggnadsbox för duschblandaren för att skapa en modern och ren känsla i badrummet. Alla dessa val kräver extra VVS-timmar och det gör att priset går upp.

Badrummet byggdes med ett sänkt tak och i det monterades 4 spotlights. Det har även monteras lampor i spegelskåpet. Lamporna i taket och spegelskåpet styrs av två separata dimmers för att skapa en jämn och justerbar ljusspridning.

Väggarna och golvet är försett med kakel respektive klinker som är ett något större format, ca 25×40 cm, och plattorna är inköpta från Bricmate. Större plattor tar längre tid att montera och därför blir plattsättningen dyrare desto större plattor du väljer. Det gäller även för mer avancerade mönster. I detta badrum har kunden valt en rak sättning.

Vad kostade det?

Denna badrumsrenovering kan kategoriseras som ”medelavancerad” och kostnaden ligger därför över vad ett ”standardbadrum” kostar att renovera. Priset för att renovera badrummet landande på:

För- & efterarbete – 23 000 kr

Arbetskostnad – 121 000 kr

Materialkostnad – 40 000 kr

Summa – 147 000 kr efter ROT-avdrag

Ska du renovera ditt badrum och behöver hjälp med att hitta rätt byggföretag till din badrumsrenovering? Då ser vi fram emot att höra från dig!

Att hitta duktiga byggföretag, jämföra offerter och välja rätt bolag till din renovering är en tuff process. Ta det lugnt. Vi gör jobbet åt dig.

Vill du lära dig mer om att renovera badrum kan du följa länken. Du hittar även fler artiklar om badrumsrenovering här.

Ha en fin dag,
Dennis på Leadme