Hitta rekommenderade byggföretag?

Med vår erfarenhet av att utvärdera rekommenderade byggföretag i Stockholm de senaste 6 åren tänkte vi idag skriva om vilken rekommendationssida som vi anser ha högst trovärdighet.

Omdömefiering är, av undertecknad, ett påhittat ord som summerar hur våra köpbeslut påverkats av internet när det kommer till att hitta likasinnade konsumenter. Alltså konsumenter som fattat samma köpbeslut jag står inför.

Att söka andra människors upplevelse, och att ta det i beaktning när vi själva tar beslut, är fullständigt naturligt för oss. Men som alla vet är internet inte bara en plats för transparens (trots välmenade intentioner), utan även en stor påverkansmaskin.

Världens möjligheter

Houzz, Eniro, Yelp, Trustpilot, Hitta.se, Servicefinder, Byggahus, Offerta, Dorunner, Servicestart, Facebook, Reco och Brabyggare. Vart ska man börja? Det finns säkert 1 000-tals rekommendationer av byggföretag i Stockholm på alla dessa plattformar. Behöver man verkligen läsa alla? På alla plattformar?

Vi på Leadme har gjort följande uppdelning av källor man kan hitta seriösa och trovärdiga rekommendationer på.

  • Kontaktförmedlare

I den här kategorin faller t.ex. Brabyggare, Dorunner, Offerta och Servicefinder in. Alla dessa erbjuder någon form av omdömesfunktion och flera använder sig av en valideringsprocess för att styrka omdömets sanningshalt. Men det innebär att det ofta bara går att lämna omdöme om projektet utförts via en av dessa förmedlare. Med andra ord kan ett företag ha gjort väldigt många andra projekt med kunder från andra håll utan att kunna använda sig av det på plattformen. Det kan leda till ensidig bild av byggföretaget.

  • Branschspecifika forum

Houzz och Byggahus är exempel på aktörer som erbjuder väldigt mycket nyttig information och inspiration för köpare av bygg- och renoveringstjänster. Även om omdömen går att finna här, och att en valideringsprocess finns, är dessa plattformar inte specialiserade på just omdömen och därför är ofta underlaget för att kunna göra en vettig bedömning relativt tunn.

  • Sociala medier

Här går det att utläsa vad folk tycker och tänker om det mesta, men när det kommer till omdömesdelen är det svårt att veta vad som stämmer och inte. Valideringsprocessen är ofta rätt tunn och underlaget ofta skralt vilket leder till att vi har svårt se dessa källor som trovärdiga.

  • Omdömessidor

Slutligen finns det aktörer som är specialiserade på just omdömen, och dessa är enligt oss dem bästa att använda sig av. Dem har ofta funnits länge, underlaget av omdömen är stort, dem är öppna för kunder oavsett hur man kom i kontakt med ett specifikt bolag. Viktigast av allt är dem jobbar hårt för att deras omdömen ska ha hög trovärdighet eftersom detta uteslutande är deras affärsidé.

Reco är den plattform vi tycker är mest trovärdig och seriös. Det är den plattform vi sätter störst tilltro till när vi undersöker potentiella byggföretag att samarbeta med. Men det är även här vår fortlöpande utvärdering de byggföretag vi samarbetar med görs, och vi säkerställer att de behåller sin position som rekommenderade av sina kunder. Reco har även infört en validering som bygger på BankID, vilket vi bara tycker adderar till deras trovärdighet som plattform.

Dick är ansvarig för att hitta och utvärdera alla byggföretag vi arbetar med och träffar de kontinuerligt på månadsbasis.

Slipp göra jobbet

För dig som inte är intresserad av att sätta dig in i hur de 13 st ovannämnda plattformarna fungerar kan du kontakta oss på Leadme direkt!

Vi har redan gjort jobbet och vi vet hur man utvärderar rekommenderade byggföretag i Stockholm och ger dig rätt företag till ditt projekt.

Här kan du läsa mer om att renovera.

/Dick