Renovera badrum i Stockholm

Renovera badrum

Att renovera badrum kan både kännas superkul och ganska rörigt på samma gång. Gör resan enklare och låt en expert leda dig rätt i renoveringsdjungeln.

Träffa oss och få offerter från Stockholms bästa byggföretag – och allt annat du behöver till din badrumsrenovering.

Tydliga offerter – Glasklart vad du köper.
Rätt byggare – Till dig och din badrumsrenovering.
Visualisering – Få hjälp med 3D-skisser till ditt badrum.
Materialinköp – Schyssta rabatter på kakel, klinker och inredning.
Kontakter – För allt du inte visste att du behövde.

Kostnad renovera badrum

Hur mycket kostar det att renovera badrum?

Priset på en badrumsrenovering i Stockholm styrs av fyra aspekter; timpriset på hantverkarna som ligger på mellan 500–700 kr, materialkostnaden, sophanteringskostnaden och transportkostnaden. För en badrumsrenovering i Stockholm av ett badrum på 4 kvadratmeter kan du räkna med följande kostnader:

 • Arbete – 220h*600 = 132 000 kr
 • Material – 30 000 kr
 • Sophantering – 6000 kr
 • Transport – 2000 kr
 • Summa – 170 000 kr
 • Summa efter ROT-avdrag – 130 000 kr

Till den summan tillkommer badrumsinredning, såsom kakel, klinker, porslin, blandare och tvättställ. Vi rekommenderar att du köper produkter av god kvalitet från kända varumärken som erbjuder garanti på deras produkter. Då kan du räkna med ca 35 000 kr för inredningen till ett komplett badrum.

Här kan du läsa mer om hur mycket det kostar att renovera badrum i Stockholm.

Renovera badrum tid

Hur lång tid tar det att renovera ett badrum?

Att renovera badrum i Stockholm tar i verkligheten längre tid än vad många tror. För att genomföra en totalrenovering av ett normalstort badrum på 4 kvadratmeter kommer det krävas 160–200 arbetstimmar.

Eftersom ett badrum är begränsat till ytan, kan ofta bara en person arbeta åt gången. Det innebär att rivare, snickare, målare, elektriker, rörmokare och plattsättare behöver arbeta i omgångar. Addera torktider till många av arbetsmomenten, så landar man på 4 arbetsveckor för att renovera ett badrum.

Om du har ett större badrum, eller vill ha avancerade lösningar i ditt badrum, kan arbetstiden sträcka sig upp mot 6 arbetsveckor.

Här kan du läsa mer om hur lång tid en badrumsrenovering tar att genomföra.

Så hjälpte vi Sara med badrumsrenoveringen

“Vi hade ett badrum där ytan inte var så bra planerad, och det ville vi ändra på. Sen har jag tonårsbarn och vi märkte att vi gick på varandra på morgonen och därför hade vi bestämt oss för att bygga om en garderob till en WC.”

Renovera badrum tips

Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar min badrumsrenovering?

Den första frågan du ska ställa dig innan du påbörjar din badrumsrenovering i Stockholm är vilket resultat vill jag uppnå med min renovering? Det kommer styra många av dina val du behöver göra. Är det en underhållsrenovering jag vill göra? Ska jag renovera för att höja standarden? Vilka funktioner vill jag ha i mitt nya badrum?

Svaret på frågan kommer styra vilken budget du kommer behöva ha, hur mycket din inredning kommer kosta, hur lång tid projektet kommer ta att genomföra osv.

När du har klart för dig varför du ska renovera ditt badrum, och vilket resultat du vill uppnå, ska du alltid välja byggföretag med stor omsorg. Vi rekommenderar att du:

 • Bara kontaktar företag med BKR-certifiering
 • Granskar företagens ekonomi
 • Kontaktar referenser på liknande utförda projekt
 • Undersöker kundomdömen på internet
 • Tar in fler offerter för att kunna jämföra vem som är bäst för dig

Till sist är det värt att komma ihåg att badrummet kommer vara obrukbart under renoveringen, och har man inte tillgång till fler än ett badrum rekommenderar vi att man hittar ett alternativt boende under renoveringen.

Här kan du läsa mer om hur du ska gå tillväga för att välja rätt byggföretag till din badrumsrenovering.

Badrumsinspiration

Att lära känna sin egen inredningsstil och smak är något vi starkt rekommenderar innan man påbörjar resan för att renovera badrum. Om man inte har ett intresse för inredning och arkitektur kan detta vara rätt svårt, då utbudet och kombinationer av stilar är nära inpå gränslöst. Ta hjälp från vår inredningsarkitekt för att få hjälp med att planera och rita upp ditt kommande badrum. Nedan finner du ett par tips på vart du kan börja för att hitta badrumsinspiration:

Kakel & klinker

Kakelspecialisten
Har Sveriges största showroom i Årsta där finner man ett brett utbud av kakel, klinker och inredning. Samt väldigt kompetent personal.

Konradssons Kakel
Beläget i Bromma, vid Bromma Blocks, och här finns det mesta du behöver för din badrumsrenovering.

Badrumsspecialisten
Butik i centrala Stockholm på Birger Jarlsgatan 55. Större fokus på premiumprodukter.

Stil & inspiration

Houzz
Ett community för inredning & design. Här kan du hitta massa inspiration och skapa egna idéböcker för ditt projekt.

Sten

Svenska Stengruppen
Familjedrivet bolag med lång erfarenhet. Hög kvalitet i deras produktutbud, riktigt bra service och många valmöjligheter. Säljer även produkter från populära Bricmate.

Duschglas & möbler

INR
Skräddarsydda duschlösningar, badrumsinredning och accessoarer.

Stonefactory
Sveriges största försäljare online av badrumsinredning.

Utförda projekt

Här hittar du bilder på badrumsrenoveringar där vi sammanfört kunden med ett av Stockholms bästa byggföretag.

Inspirationsartiklar

Här kan du läsa om hur du kan montera ditt kakel, vad microcement är och vad experten säger om marmor.

Tips och tricks i en badrumsrenovering

Vi är på plats i ett nyrenoverat badrum och pratar platsbyggda hoar, raka linjer och Bricmate Norrvange light grey. Kolla in videon för att få tips på hur man väljer kakel och klinker i mindre badrum, hur man kan tänka på samspelet mellan kakel och golvbrunn samt en innovativ idé på hur man kan ha sitt handfat.

Renovera badrum Stockholm

Vad ska jag tänka på under & efter projektet?

Att ta sig igenom en badrumsrenovering i Stockholm är styrt av många regelverk och det är viktigt att alla delmoment genomförs och dokumenteras på korrekt sätt. Att göra om moment som utförts fel är svårt, och kostsamt, därför är det viktigt att man under projektets gång ser till att badrumsrenoveringen utförs på rätt sätt. Om du inte har kunskapen själv att granska arbetet, rekommenderar vi att du anlitar en besiktningsman.

När arbetet är klart ska du alltid kräva en slutbesiktning där du tillsammans med byggföretaget, och eventuell besiktningsman, går igenom att arbetet är korrekt utfört. Vidare ska du alltid se till att få in kvalitetsdokument för att kunna skydda dig mot eventuella fel. Be om BRK-intyg och egenkontroller på eldragningar och VVS-arbetet.

Här hittar du fler tips på hur du förbereder dig inför en renovering.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Boka kostnadsfritt möte!

Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig eller ring oss direkt på 08-770 73 01

Obligatoriskt