Kvalitetssäkrade byggföretag – Vår syn!

I september fyllde vårt företag 6 år och det är såklart en milstolpe vi är väldigt stolta över. Men varför ska du bry dig om det?

Jo, för det betyder att vi har fått möjligheten till att träffa över 8 000 människor som varit i behov av ett seriöst byggföretag i Stockholm.

All den kunskap vi har samlat på oss, och all den erfarenhet våra år i branschen har gett oss, vill vi nu ge till dig.

Vår vision har alltid varit enkel: vi vill göra det enkelt för människor att anlita rätt byggföretag till sin renovering.

Vi har alltid strävat efter att förstå vem du är, vad som är viktigt för dig och vad du vill få gjort, översatt i en tydlig offert som både du och byggaren kan förstå.

Du får rätt byggföretag. Byggaren får rätt kund. Ni båda får en marknadsmässig prislapp och en tydlig beskrivning över vad som ska göras. Win-win, tycker vi.

Under våra år i byggbranschen har vi förfinat vår förmåga att identifiera något som är helt avgörande för vår affärsidé – vad som utgör ett riktigt bra byggföretag.

En fråga om inställning

Vi har sedan tidernas begynnelse använt oss av alla de digitala plattformar som finns tillgängliga på marknaden för hantverkare och kunder. Därför har vi unik insyn i vad som fungerar bra och vad som är skevt därute.

En sak vi länge har tyckt, och den avgörande anledningen till att vi startade Leadme, är att det saknas en aktör med en seriös kvalitetssäkringsprocess som gagnar kunden.

De digitala marknadsplatserna erbjuder kvalitetssäkring och den består ofta av tre saker:

  1. Företaget har F-skatt
  2. Företaget är registrerat för moms
  3. Företaget är inte i konkurs

Rent teoretisk kan alltså vem som helst med 50 000 kr i kapital starta ett aktiebolag och dag ett uppfylla ”kvalitetskraven” (oavsett om man har någon som helst aning om hur man bygger eller driver ett företag).

Det tycker vi är en tokig inställning som bidrar till att fel aktörer vinner uppdrag de inte borde ha fått.

Varför är det så? För att befintliga aktörer tjänar pengar på antal anslutna byggföretag. Alltså kvantitet.

Vissa aktörer inkluderar kundomdömen och certifieringar i sin kvalitetssäkring. Det tycker vi är positivt och ett steg i rätt riktning för att seriösa byggföretag ska få förutsättningar att konkurrera med varandra.

Vad gör vi annorlunda?

Förutom att uppfylla basala företagstekniska krav, ekonomiska mätvärden och annat man kan googla sig till går vi ett steg längre – vi gör en grundlig bedömning av vilka som driver företaget.

För hur de som driver företaget är som personer och vilka värderingar de står för kommer att synas rakt igenom hela organisationen och hur du som kund upplever projektet.

Alla företag vi jobbar med känner vi riktigt bra. Det måste vi göra eftersom vi tar hand om en så pass viktig del av deras företag som försäljningen.

Vi har daglig kontakt med alla byggföretag vi jobbar med och vi har månadsvisa planeringsmöten på vårt kontor (svårt att göra om man har tusentals kunder).

Hur våra byggföretag mår, hur deras beläggning ser ut och vad de efterfrågar just idag ligger till grund för vilket företag som kommer passa bäst för ditt projekt.

Kundnytta är målet

Vi har skannat marknaden av ca 5000 byggföretag i Stockholm, valt några av de bästa och utvecklat riktigt bra relationer för att hjälpa dig att hitta rätt byggföretag till din renovering.

Vår vision har aldrig varit att skapa den mest skalbara IT-tjänsten som kan användas av tiotusentals företag (man ska väl ändå bara anlita ett företag?) utan den handlar om att hjälpa kunden på bästa sätt.

Det må låta gammalmodigt, i dagens appbaserade samhälle, att vi tror på det personliga mötet mellan människor. Men vi tror att det är så vi kan skapa de största värdena. Det betyder inte att vi är teknikaverta – tvärtom – vi har i 5 år haft en helt digital försäljningsprocess och ett eget byggt kalkylprogram. Men tekniken är inte målet – Värdet för kunden är det som driver oss. Tekniken är ett hjälpmedel, och inte ett ändamål.

Att hitta bra byggföretag, jämföra offerter och välja rätt till sin renovering är en tuff process. Vi har under 6 år utfört över 8000 kundmöten och hjälpt 2200 människor att få ett bättre hem. Vi anstränger oss varje dag för att skapa värde för dig som kund.

Att välja rätt är svårt

Känner du också att det känns svårt? Se till att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att ditt projekt ska bli så bra som möjligt.

Vi tycker att du ska höra av dig till oss för att testa vår tjänst. Den är ju både marknadens bästa (tycker vi) och helt kostnadsfri. Let’s do it!

Vi på Leadme kommer fortsätta arbeta för att höja nivån på bygg- och renoveringsmarknaden för att den ska fungera bättre. På det lilla sätt vi kan.

Vill du läsa mer om att renovera? Följ då länken! Tyckte du om den här artikeln? Du hittar fler artiklar om att renovera här.

Allt gott,

Rasmus på Leadme