Renovering lägenhet Vasastan

Vi har hjälpt en kund i Vasastan att renovera sin lägenhet om ca 100kvm. Då familjen gärna ville få till bättre tvättmöjlighet, mer förvaringslösningar, ett större kök och en smartare planlösning så har både byggkonsult och inredningsarkitekt varit involverade i projektet. Renoveringen genomfördes i två etapper, där den första delen innefattade ytskikt och elarbeten och i etapp 2 har vi byggt ett nytt tvättrum samt flyttat kök och byggt platsbyggda garderober i sovrummen.

Projektet innefattar följande åtgärder:

  • Återställa lägenhetens ursprungliga charm genom att fräscha upp ytskikten vilket inkluderade spackling, slipning och målning av innertak och väggar i flera rum. Stuckatur, takrosetter, socklar, dörrkarmar, dörrblad och fönster målades för en fräsch och enhetlig look.
  • Flytta köket till en ny plats för att optimera utrymmet och förbättra funktionaliteten.
  • Vi bytte trasiga furugolvplankor i inre hallen och slipade samt ytbehandlade trägolv och trösklar i flera rum, med ett lager olja och ett lager hårdvax för hållbarhet och estetik.
  • Gamla eldragningar revs och nya dimmers, eluttag och datauttag installerades i flera rum. Vi spårade väggar för nya eldragningar och säkerställde systemets skick.
  • Bygga ett nytt tvättrum för att få till både tvättmaskin, torktumlare samt att rummet skulle uppfylla föreningens krav på säkerhet.
Rasmus R
Rasmus R
Lägenhetsrenovering Vasastan
Read More
Rasmus och Emelie var otroligt tillmötesgående, flexibla och professionella genom hela processen. Det blev mycket diskussioner med föreningen, som Rasmus agerade medlare i. Ett extra stort tack för det! Otroligt nöjd med resultatet och bemötandet. Kommer garanterat anlita dem till nästa projekt.

Flytt av kök, nytt tvättrum och mer förvaring

Eftersom att kund ville få till ett tvättrum så beslutades att flytta det befintliga köket och istället bygga ett mindre gästrum i det gamla kökets rum.

Det nya köket kommer från Ballingslöv och luckan heter Wood i mörkbetsad ek. Eftersom att köket nu är i anslutning till balkongen så byggdes även en trevlig sittdel i köket.

De tidigare små sovrummen gjordes även om till ett stort sovrum där platsbyggda garderober monterats. Det tidigare vardagsrummet har gjorts om till ett master-bedroom med stora garderober som löper genom rummet.

Planlösning innan renovering
Planlösning efter renovering
Köksritning och skisser
Det fantastiskt fina träköket från Ballingslöv
I anslutning till balkongen byggdes en sittdel

Tvättrum deluxe

Då det var viktigt för kund att få till ett tvättrum så lades stor vikt vid att ta fram ritningar och lösningar för att få det hela godkänt av föreningen. På golv har en kolmårdsmarmor imitation i granitkeramik lagts in och väggarna har målats.

Rymlig tvättstuga med plats för både torktumlare, tvättmaskin och linneskåp
Vår inredningsarkitekt tog fram teknisk beskrivning av avlopp och vatten med hjälp från byggkonsult
Vacker klinker som imiterar den svenska stenen Kolmårdsmarmor

Smarta förvaringslösningar

Då lägenheten saknade en hel del förvaring så har vi tillsammans med vår samarbetspartner byggt garderober i de två nya sovrummen. I det ena sovrummet byggdes garderoben upp till tak och även ovan dörrstycke för att maximera förvaringen. I master-bedroom så går garderoben vägg till vägg och ända upp till tak för att få maximal förvaringsyta.

Förvaring i sovrum med platsbyggda garderober
I bakgrunden skymtar den nya garderobslösningen i master-bedroom

Låt våra experter hjälpa dig
med din sekelskiftesvåning

Platsbyggd garderob från golv till tak
Nya ytskikt och behandlade golv
Det gamla vardagsrummet har gjorts om till ett stort och rymligt sovrum.

För att inte den relativt tunga ekluckan skulle ge ett för mörkt intryck så valde vi att låta överskåpen målas i en ljus greige ton vilket samspelar väldigt väl med den ljusa bänkskivan och stänkskyddet.

Väldigt fint kök från Ballingslöv i serien Wood
Liten men ack så viktig vinkyl planerades in
Köket i sin helhet som nu fått sig ännu finare ljusinsläpp då det vetter mot balkongen

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt