Lägenhetsrenovering i Vasastan

Nästan all sekelskiftescharm hade renoverats bort av den tidigare ägaren och lägenhetens forna glans saknades. Därför fick vi i uppdrag av kund att hjälpa till att se över en smartare och mer social planlösning, få tillbaka sekelskifteskänslan samt skapa en röd tråd genom lägenheten.

Fokus har legat på att optimera planlösningen genom att ta ned två stycken väggar som tidigare skärmade av matplats och sovrum till att nu istället innefatta ett stort rymligt vardagsrum och kombinerad matsal. I det gamla vardagsrummet har istället en vägg satts upp för att skapa ett stort sovrum och ett lite mindre kombinerat barnrum och arbetsrum.

I den inre hallen som tidigare endast kändes som en passage har vi flyttat ut en befintlig garderobsvägg för att skapa mer förvaring och även binda samman de olika rummen genom att genomgående ha fiskbensparkett på golv.

Det nya köket skulle både vara praktiskt men även socialt och sobert. En grå ton har valts på lucka tillsammans med beslag i rostfritt samt en gemensam stenskiva för både stänkskydd, bänkskiva och skiva på köksö, samma sten har även använts för att klä in spisen.

Simon A
Simon A
Lägenhetsrenovering Vasastan
Read More
Vi anlitade Leadme för att få hjälp med att planera en totalrenovering av vår nya sekelskifteslägenhet och vi kunde inte vara mer nöjda. Rasmus var fantastisk att ha som kontaktperson – alltid lyhörd, engagerad och hjälpsam. Från att ta fram underlag och en tydlig offert till att hjälpa oss hitta smarta lösningar och bra leverantörer. Tack vare hans expertis och deras nätverk av duktiga hantverkare blev hela processen mycket enklare och resultatet blev precis som vi önskade. Vi rekommenderar varmt Leadme till alla som går i renoveringstankar.

Ny mer social planlösning

Eftersom att familjen ville få till en mer öppen och social planlösning så bestämdes det att två väggar mellan det tidigare köket och matplatsen skulle tas ned för att istället skapa ett stort öppet rum som istället delades av genom en köksö vid köket. En tidigare garderob byggdes istället om till en bokhylla och två stycken valv skapades mellan den inre hallen och det nya vardagsrummet.

I det tidigare vardagsrummet så styckades rummet av för att istället skapa ett master-bedroom och ett kombinerat kontor/barnrum.

Planlösning innan renovering
Planlösning efter renovering
Kök innan renovering
Kök efter renovering
Vägg togs ned för att skapa ett mer öppet och socialt kök
Spisen kläddes in med sten
Både stänkskydd och bänkskiva i sten

Kök för matälskaren

Då den ena halvan i familjen jobbar som kock så var köket en väldigt viktig plats. Genom att använda sig av stommar från IKEA och en eftermarknadslucka så har köket fått ett platsbyggt intryck genom att maximera förvaring ända till tak. 

Mycket förvaring för köksredskap och glas
Då vägg togs ned kunde en mindre köksö skapas
Mötet mellan hall och kök med ny fiskbensparkett och klinker i hall

Sekelskiftescharmen är tillbaka

Genom att lägga in ny fiskbensparkett i hela vardagsrummet samt att använda det tidigare garderobsutrymmet till bokhylla har sekelskiftescharmen återskapats. En tredelad sockel har även satts in för att ytterligare skapa ett mer tidsenligt intryck.

Två väggar togs ned för att skapa ett större socialt vardagsrum och matplats
I en av de tidigare dörröppningarna byggdes en inbyggd bokhylla där även vinkyl fick plats

Låt våra experter hjälpa dig
med din sekelskiftesvåning

Det tidigare sovrummet
Det tidigare barnrummet
Det nya vardagsrummet som nu öppnats upp med ett fantastiskt ljusinsläpp

Nedan ser vi hur den nya fiskbensparketten har anpassats för att passa in med den tidigare fiskbensparketten som fanns i hallen. Genomgående ser man även den tredelade sockeln som monterats för att ytterligare skapa en mer tidsenlig känsla.

Valv skapades för att ge rummet en mjukare ton och som leder in mot det nya barnrummet
Kombinerat barn/arbetsrum
Sekelskiftesdetaljerna har fått sig en rejäl uppfräschning

Sovrummen har placerats där det tidigare vardagsrummet låg. Genom att sätta upp en vägg samt bygga ut en del av väggen kunde en smart arbetsplats skapas i det kombinerade kontor/barnrummet. En garderobsvägg har även monterats för att skapa förvaring.

Det nya sovrummet där även smart förvaring skapats

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt