Renovering Enebyberg

I två omgångar har vi hjälpt en familj i Enebyberg att renovera sin villa. I det första delprojektet så renoverades ett badrum på ovanplan. I det andra delprojektet så var det en större planlösningsändring som stod för dörren. Genom att slå ut väggar mellan befintligt kök och matsal, öppnades möjligheten upp att skapa ett stort och rymligt kök. Då väggarna togs ned flyttades den befintliga tvättstugan ut i garaget. Genom att planera om planlösningen har familjen fått en helt ny rymd på entréplan.

Niklas D
Niklas D
Villarenovering Enebyberg
Read More
Vi har varit väldigt nöjda med Leadme under våra två projekt då vi använt oss av dem, både gällande att förmedla kontakt med byggfirma, utforma tydliga offerter samt annan förmedlad kontakt med bl.a. konstruktör.

Öppen planlösning med stora sociala ytor och ett inbjudande kök

Tidigare så var köket separerat från matplatsen genom en vägg som nu tagits ner. Ny ekparkett i holländsk läggning har även lagts in. Genom att växla av den stöttande väggen med hjälp från konstruktör så har köket kunnat förlängas med en stor köksö som även binds ihop med en trevlig sittbänk och tillhörande vitrinskåp.

Det gamla köket innan renoveringen startade
Det nya köket där man fått plats med både arbetsyta och en social yta med köksön
holländsk parkett samt sittbänken som binder ihop köket
Köket kommer från Ballingslöv
Matsal innan renoveringen

Då köket har byggts ut och den stöttande väggen har växlats av och tagits bort, gavs möjlighet att tänka om kring tvättstugan. Den tidigare tvättstugan var belägen i ett utrymme bakom köket, men som nu istället fungerar som en inre hall. Tvättstugan har istället flyttats ut i garage där även ett nytt fönster sattes in.

Den gamla tvättstugan
Köket efter renovering
Vy från det gamla köket
Vy efter att väggen tagits ned och det nya köket kommit på plats

Tvättstugan har flyttat ut i garaget

Då tvättstugan placerades i det gamla garaget, så passade kund även på att addera ett fönster ut mot trädgården. Ett väldigt trevligt initiativ som nu gör att tvättstugan känns mer ljus och inbjudande. Färgerna går i samma toner som i köket och skapar en röd tråd genom hela entréplanet.

Det otroligt trevliga fönstret som vetter ut mot trädgården
Badrummet på ovanplan som renoverats

På ovanplan hittar vi badrummet som vi hjälpte till att renovera i det första skedet. Här har kund valt en modern stil med glaspartier i stål som skärmar av duschdelen. En extra trevlig feature är den kaklade sittbänken som går längst med hela kortsidan.

Låt våra experter hjälpa dig
med ditt bygg & renoveringsprojekt

Vi är väldigt stolta och glada över att ha fått chansen att hjälpa denna familj med två olika etapper av sin husrenovering. Huset är nu rustat med goda sociala ytor, smarta förvaringslösningar samt en tydligare uppdelning av rummen, som ger hela huset en mer genomtänkt känsla än tidigare.

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt