Källarrenovering i Hägersten

Vi har tidigare hjälp denna kund med att renovera entréplanet i sin villa i Hägersten. Den här gången var det dags för att renovera källaren.

Kund tog hjälp från både byggkonsult och inredningsarkitekt då projektets omfattning var av sådan art att de kände helt enkelt att det kändes övermäktigt att sköta allting på egen hand. Vi tog fram en ny planlösning baserad på tekniska förutsättningar samt önskemål från kund. Den nya planlösningen innefattar ett kombinerat badrum och tvättstuga, en gästtoalett och ett sovrum.

Det fanns tekniska begränsningar och utmaningar kring hur planlösningen kunde göras, där var byggkonsultens roll av stor vikt för att svara på frågor och utreda tekniska förutsättningar för hur väggar kunde tas ned, omplaceras samt vart funktioner kunde placeras för de olika rummen. Från ett inredningsperspektiv ville vi minska känslan av en steril och ”tråkig” tvättstuga. Vår inredningsarkitekt tog fram ett designkoncept för hela nedervåningen där färger och material bestämdes för att hålla en röd tråd genom källaren samt en belysningsplan.

Tekniska utmaningar vid källarrenovering

Innan projektet sattes igång fick byggkonsult rådge samt planera för sanering, dränering, nytt vatten, avlopp och värme som huset var i stort behov av. Detta projekt bjöd på många tekniska utmaningar och vi tog hjälp från experter i vårt nätverk för att hantera dessa samt se till att de föreslagna lösningarna var så kostnadseffektiva som möjligt.

Då hela källarvåningen gjordes om så passade man även på att se över elen för att uppdatera den till dagens standard samt säkerställa att de nya rummens funktioner skulle klara av belastningen.

Vi tog fram ett designkoncept för källaren

Designkonceptet som togs fram går i gröna nyanser för både väggfärg och kakel som i sin tur kontrasterar med de svarta detaljerna på bland annat blandare och handdukstork. Den stora kommoden i valnöt bidrar med värme till rummet och på golvet har en klinker Ceppo di gre lagts in för att förstärka den karaktär som kund önskat förstärka i huset.

Planritning före & efter renovering av källare
Elevationer
Källare efter rivning
Tvättstugan efter renovering
Källare efter rivning
Tvättstuga efter renovering

Låt våra experter hjälpa dig
med din källare

Walk in dusch med nisch för avställning av schampoo, balsam och tvål.
Svarta detaljer på handdukstork och blandare

Mot denna vägg fick vi till bra möjligheter att kunna tvätta, hängtorka, förvara tvättkorgar med olika indelning, stryka och vika. Ett extra plus är också ett bättre ljusflöde tack vare lägre inredning vid fönstrena.

Tvättstuga innan renovering
Tvättstuga efter renovering

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt