Lägenhetsrenovering Södermalm

Från början var det två stycken lägenheter som kund önskade hjälp att slå ihop till en gemensam lägenhet. Vi har hjälpt till med både teknisk kompetens från byggkonsult samt planering och ritningar från inredningsarkitekt. Eftersom att lägenheterna skulle slås ihop fanns det en del utmaningar gällande planritningen. För att få till en mer öppen planlösning och få plats med ett stort kök, så tog vi tillsammans med konstruktör fram utlåtande samt ritningar på en avväxling för att öppna upp köket och vardagsrummet. Ett nytt badrum planerades tillsammans med inredningsarkitekt samt smarta förvaringslösningar på en del otippade ställen i lägenheten.

Sofia F
Sofia F
Lägenhetsrenovering Södermalm
Read More
Vi är så tacksamma över all hjälp vi fått av Leadme. Leadme hjälpte oss att slå ihop två lägenheter till en stor, med allt vad det innebär. Utan Rasmus, som guidade oss genom frågor gällande bygglov, ventilering, kontaktade byggingenjör gällande bärande vägg och mycket mer därtill, så hade projektet varit svårt och tagit mycket längre tid. Istället flöt allt på smidigt! Inredningsarkitekt Emelie gjorde ett otroligt jobb med att sätta en planlösning och planera smart och inbyggd förvaring i hela lägenheten, samt rita och planera kök och badrum. All kommunikation med Leadme var snabb och professionell. Vi är så nöjda!

Två lägenheter slås ihop

Eftersom det var två lägenheter som skulle slås ihop så lades mycket fokus från vår inredningsarkitekt på att ta fram ett förslag på planlösning. Det resulterade i en lösning där vi öppnade mellan kök och vardagsrum samt förstorade det befintliga badrummet. Där de tidigare köken legat i respektive lägenhet byggdes istället sovrum för att få till en hallgång som binder ihop lägenheterna på ett sömlöst vis.

Planritning innan ihopslagning
Planritning efter att lägenheterna slagits ihop
Avväxling av bärande vägg
Vägg som tagits ned för att öppna upp kök och vardagsrum
Montering av kök från IKEA
Renovering av lägenhet på Södermalm
Det färdiga köket efter renoveringen

Ett badrum tar form

Det tidigare badrummet upplevdes som litet och kund ville gärna få in ett badkar. Vi ritade därför upp ett förslag komplett med 3D-ritning, vägguppställningar, materialval och inköpslista som byggarna sedan använde för att bygga det nya badrummet.

Det nya badrummet som har detaljer i mässing och svart tillsammans med den mer dramatiska gröna marmorn och kommoden i ek
Badrummet efter rivning
Badrummet under uppbyggnad
Planritning badrum från inredningsarkitekt
Vägguppställning för badrummet

Garderobslösning från Decoform

I sovrummet har vi byggt in en garderobslösning runt sängen. Garderobsstommarna är byggda med IKEA-paxstommar och därefter luckor och passbitar från duktiga Decoform som sedan monterats på plats.

Nytt master-bedroom med garderobslösning från Decoform
Knoppar från Decoform
Platsbyggd garderob med "dold" TV-hörna

För att få ett naturligt flöde mellan de två lägenheterna så revs de tidigare köken och där placerades istället två nya sovrum. Utanför sovrummen band man samman lägenheterna genom en lång hall som till sist leder till parets master-bedroom.

Den nya hallen som binder ihop de två lägenheterna
I barnrummet byggdes en smart lösning för loftsäng och kontor med justerbar stege
Smart lösning för loftsängen

Låt våra experter hjälpa dig
med ditt bygg & renoveringsprojekt

Lägenhetens hjärta; köket

Köket kommer från IKEA och kund har fått planeringshjälp från vår inredningsarkitekt. Önskemålet var ett stort och rymlig kök med mycket förvaringsyta.

Önskemålet var ett stort och rymligt kök där många funktioner skulle in som side-by-side kyl och frys, vinkyl, tvättmaskin, frukost- / kaffeskåp, mikro, ugn, spishäll med integrerad fläkt i spishällen samt mycket förvaring. 

Trots alla funktioner och stora vitvaror ville kunden ha så lite känsla av ett kök som möjligt eftersom köket ligger i samma rum som vardagsrummet.
Därav placerades högskåp och alla synliga funktioner på väggen mot hallen som man ser från sidan från vardagsrummet. Väggen som man ser rakt framifrån försökte vi göra så minimalistisk som möjligt där vi placerade några få ”svävande” väggskåp, på den fria väggen för några dekorativa vägglampor och konst att ta plats.

En av kunds favoritfunktioner i det nya köket, se nästa bild
Ett klassiskt kaffe/teskåp
Köket kommer från IKEA och bänkskiva samt stänkskydd är tillverkat i kalksten
Kalkstensskiva med stänkskydd

Genomgående design sprider sig genom hela bostaden, i köket har vi plockat upp mässingsdetaljer i knoppar och blandare.
Köksluckorna i en grå ton som sömnlöst får en fin övergång mot bänkskivan i kalksten.  

Köksplaneringen som vår kontaktperson på IKEA utgått från

Ny el, nya ytskikt och en fantastiskt fin bröstpanel

Hela lägenhetens elsystem och ytskikt har gjorts om, samtidigt passade kund då på att montera en bröstpanel för att ge lägenheten tillbaka sin forna sekelskiftescharm.

Bröstpanelen ger tillbaka sekelskiftescharmen till lägenheten

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt