Nyproduktion Ekerö

På Ekerö har vi hjälpt en familj med att förverkliga deras drömhem. Kunden, som är arkitekt, har själv designat alla ritningar för bygget. Hemmet är konstruerat med en gjuten grundplatta, vattenburen golvvärme, en trästomme och genomgående stora fönster. Träpanelen, tillverkad av Kebony Wood, är designad för att naturligt integreras med omgivningen över tid.

Interiört har två badrum, ett kök, sovrum och en tvättstuga uppförts, med ett starkt fokus på rymliga sociala utrymmen samt privata rum. Varje rum har utsikt mot skogen, och de stora fönstren skapar en känsla av att vara i ett med naturen.

Se en inspirerande video från projektet av den arkitektritade villan på Ekerö

En modern arkitektritad villa av högsta klass

Projektet har tagit ungefär ett år att slutföra, från det första spadtaget till det färdiga bygget. På grund av platsens specifika förhållanden var markarbeten en prioriterad del av processen, där man behövde spränga bort en del av marken för att lägga grunden som huset skulle stå på. För interiören valdes det att bevara det råa betonggolvet, som endast polerades för att framhäva de naturliga materialen och omgivningen.

Öppningsbara glaspartier installerades på båda sidor av huset, vilket möjliggör direkt tillgång till naturen. De mer privata utrymmena inrymmer sovrum, tvättstuga och barnrum.

Husets fasad är klädd i Kebony Wood och man ser även de maffiga glaspartierna som går rakt igenom huset
Pågående arbete med det kommande köket
Pågående arbete med trästommen
Det färdiga köket på plats med stor köksö
Markförberedelser inför gjutning av betongplatta
Pågående arbete med stomresning
Det färdiga huset där man ser de öppningsbara glaspartierna

Ett kök att trivas i

Förutom närheten till naturen och att låta huset smälta samman med omgivningen så lades stor vikt vid utformningen av de sociala ytorna. Ett stort kök med köksö samt matplats och vardagsrum med en integrerad öppen spis har byggts och klätts in i mörkt trä vilket samspelar väl med det grova betonggolvet.

Det fantastiskt fina köket med specialtillverkade luckor
Integrerad öppen spis och platsbyggd bokhylla samt TV-möbel
Platsbyggd bokhylla
Garderob inklädd i trä som man möts av i hallen
På vägg i sovrum har man valt en ljusare träpanel för att skapa lugn

Alla rum i huset har naturnära toner på väggar eller naturmaterial som är inkorporerade för att bli ett med naturen som omger huset. I det stora sovrummet har även en vägg klätts med träpanel för att ytterligare fånga upp känslan av att vara ett med naturen.

Gästrum
Ett av barnens sovrum
Master bedroom med en vy som inte går av för hackor
Vardagsrum där man ser hur de öppningsbara glaspartierna vetter mot respektive håll
Natur precis runt knuten
Köket har klätts in med trä och har specialtillverkade luckor

Låt våra experter hjälpa dig
med ditt bygg & renoveringsprojekt

Huset är lika charmigt på utsidan som insidan i och med kunds fokus på detaljer.
Färgsättningen med gula dörrar, gröna fönster och röda detaljer ger verkligen villan liv.

Badrum och tvättstuga ligger avskilt och har i kontrast med många av de andra delarna i huset renoverats med relativt enkla material och färgval. Ett mönsterklinker på golv tillsammans med större 60×60 plattor i vitt på vägg.

Vi är väldigt stolta över det här projektet och att ha fått möjligheten att vara med och bygga en riktig arkitektdröm. Om du funderar på att bygga ut eller bygga ett nytt hus så tveka in att kontakta oss så hjälper vi dig från start till mål.

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt