Lägenhetsrenovering Kungsholmen

Lägenheten om 122kvm har genomgått en omfattande renovering eftersom ingenting hade gjorts på länge och både kök, badrum, ytskikt och golv var i dåligt skick. Dessutom ansågs planlösningen inte vara optimal för familjens behov.

Tekniska utredningar utfördes innan projektets start för att utforska möjligheterna att flytta badrummet och riva en vägg mellan kök och vardagsrum. Målet var att optimera planlösningen för att skapa ett bättre flöde i lägenheten och uppfylla familjens behov. Familjen ville ha en skandinavisk, sober och elegant stil.

Vår byggkonsult bistod med de tekniska aspekterna av renoveringen och hanterade kommunikationen med bland annat konstruktör och ventilationskonsult. Vår inredningsarkitekt utvecklade ett designkoncept som gav lägenheten en enhetlig känsla, vilket återspeglades i allt från materialval till stilen i det nya köket, badrummet, WC:n samt den övergripande färgsättningen.

Resultatet är en lägenhet som inte bara är funktionell utan även estetiskt tilltalande, perfekt anpassad efter familjens önskemål och behov

Nick D
Nick D
Totalrenovering Kungsholmen
Read More
Vi rekommenderar gärna Leadme om du funderar på att renovera din lägenhet. De hjälpte oss med en totalrenovering av vår lägenhet och var till stor hjälp i projekteringsfasen där de svarade på hundratals frågor och utmaningar vi stod inför för att sätta upp projektet för att lyckas. De hjälpte också till att hämta och jämföra offerter från olika byggfirmor som guidade oss till ett företag som gav stor uppmärksamhet på detaljer med det slutliga resultatet.

Planlösningsändring öppnade upp ytorna

Det tidigare vardagsrummet och köket var åtskilda av en vägg, vilket begränsade ljusinsläppet och fick lägenheten att upplevas mindre. Efter samråd med vår konstruktör och en bedömning av väggens bärkraft, beslutades det att riva väggen. Dessutom har skydd för elementen byggts och ett funktionellt kök har installerats med en stor köksö.

Vardagsrum & matsal efter renovering
Vardagsrum innan renovering
Vardagsrum efter renovering

Tidigare måste man passera genom badrummet för att nå balkongen, vilket resulterade i att ljuset från den glasade balkongdörren och fönstret blockerades eftersom badrumsdörren oftast var stängd. Därför flyttades badrummet till platsen där den föregående klädkammaren var belägen. Detta skapade utrymme för en separat tvättsektion och öppnade även upp mot balkongen, vilket tillät ljuset att strömma in i hallen och gav en friare passage till balkongen än tidigare. En annan utmaning var behovet av mer förvaringsutrymme i lägenheten. Som lösning planerades platsbyggd förvaring i master bedroom, klädkammare2 samt i kontoret.

Planritning före
Planritning efter
Det tidigare badrummet efter rivning
Utgång mot balkong efter renoveringen
Gamla badrummet efter rivning
Det nya badrummet

Köket kommer från Nordiska Kök och är utformat i en skandinavisk, sober stil med ramluckor.

Längs med fönstren löper ett hyllplan ovanför elementskydden för att skapa utrymme för dekorativa föremål eller porslin.

Dessutom har fiskbensparketten på golvet slipats och behandlats med hårdvaxolja, och alla väggar har bredspacklats samt målats om i enlighet med det utarbetade designkonceptet.

Totalrenovering av lägenhet på Kungsholmen
Kök efter renovering
Kök efter rivning

Det nya badrummet skulle vara stort och rymligt med en walk-in-dusch. Helkaklade golv och väggar samt nischer för avställningsyta ovanför WC och i duschen. Väggar och golv är klädda med stora 60×60 cm kakel och klinker för en modern känsla, där även det ljusa träslaget återfinns i tvättställskommoden.

WC:n fick en enklare renovering med nytt klinker och ny färg på väggarna och snickerier. WC:n flirtar med det stora badrummet, där en mindre storlek av samma kalkstensimitation lagts in. En mörkare kulör på väggarna för att bryta av och skapa en mer ombonad och varm känsla.

Låt våra experter hjälpa dig
med ditt bygg & renoveringsprojekt

Återkommande i bostaden är den skandinaviska stilen. Materialvalen och kulörerna går ton i ton med inslag av detaljer i ljust trä och borstat stål.

Genomgående fick alla platsbyggnationer ramluckor. Platsbyggnationerna fick antingen samma kulör som på väggar för att smälta in och ge färre intryck eller en närliggande mörkare kulör för att poppa ut som tex garderobsdörrar i masterbedroom.

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt