Renovering lägenhet Kungsholmen

Vi har hjälpt en familj på kungsholmen att renovera sin sekelskifteslägenhet. Lägenheten har tidigare använts som kontor och därför hade många fina originaldetaljer tagits bort. Nu var det dags att återställa sekelskiftescharmen och uppdatera både el, ytskikt, golv och planlösning för att passa familjens behov bättre.

Projektet innefattar följande åtgärder:

  • Återställa lägenhetens ursprungliga charm genom att uppgradera golv, ytskikt, el och snickerier.
  • Flytta köket till en ny plats för att optimera utrymmet och förbättra funktionaliteten.
  • Renovera WC för att skapa en modern och fräsch miljö.
  • Skapa en liten tvättdel genom att utnyttja ett dolt utrymme som upptäcktes i kapprummet.
  • Bevara det nyligen renoverade badrummet, men uppdatera viss inredning för att matcha den övergripande stilen och funktionaliteten.
Anna & Sven
Anna & Sven
Lägenhetsrenovering Kungsholmen
Read More
Vilken tur att vi hittade Leadme! De har hjälpt oss med en totalrenovering av en lägenhet med byggår 1905. Då fastigheten under en period användes som kontor var lägenheten strippad på de flesta originaldetaljer. Vi ville återskapa känslan från förr men samtidigt maxa planlösningen utifrån våra behov. Tack vare Rasmus och Emelie har vi nu en fantastisk lägenhet med öppen planlösning, otroliga parkettgolv, en genomgående takhöjd på över 3 meter, bröstpanel i hallen (som alla tror är original) och en tvättpelare som byggdes in i ett tidigare dolt utrymme. De förstod vad vi ville göra, säkerställde att det faktiskt var genomförbart, hjälpte oss med ritningar, elschema, konstruktion och ventilation, kopplade ihop oss med en grym byggfirma och fanns hela tiden där när vi behövde bolla saker. Vi är supernöjda!

Flytt av kök för att få till en bättre planlösning och ljusinsläpp

Mellan 1970-1990 användes lägenheten som kontor och mycket av sekelskiftesdetaljerna togs bort. Det byggdes även till väggar som förhindrade ett fint ljusinsläpp vid just vardagsrummet. Detta var något som familjen ville ändra på och därför togs vägg ned mellan gamla vardagsrum och sovrum till det kommande köket. Detta har gett möjlighet till en öppen planlösning med ett fantastiskt fint ljusinsläpp från de 3 fönstren i fil.

Planlösningsändring för att öppna upp de sociala ytorna
Efter att rivning påbörjats har vägg tagits ned mellan vardagsrum och kommande kök
Före renovering
Efter rivning
Efter renovering

Modernt kök från Kvänum

Kund hade tidigare haft god erfarenhet av kök från Kvänum och ville därför fortsätta med det i sin nya lägenhet. Köket planerades tillsammans med vår inredningsarkitekt och tanken var att hålla det modernt och enkelt med en touch av skandinavisk elegans.

Det färdiga köket från Kvänum med en trevlig köksö och nylagd fiskbensparkett
Det tidigare sovrummet som nu blivit kök
Vy efter väggnedtagning mot det kommande köket

Gäst-WC i sekelskiftesstil

Den gamla gäst-WC:n var inte i så roligt skick och därför har vi hjälpt till att renovera den med fina tapeter, pärlspont, marmor på golv samt som golvsockel. Vår inredningsarkitekt tog fram ritningar, designkoncept och materiallista.

Ritningar och designkoncept från vår inredningsarkitekt för gäst-WC:n
Den nya WC:n som går i sekelskiftesstil med både pärlspont, tapet och marmor
WC:n efter rivning
WC:n efter renovering
Här skymtar man även den fina bröstpanelen som återställts för att bevara sekelskifteskänslan

Då golvet både revs då man tog ned vägg samt var generellt slitet i lägenheten, så lades ny fiskbensparkett in och behandlades med hårdvaxolja. Den generösa takhöjden kontrasteras fint av snickerierna som är målade i en greige ton för att bryta av mot den vita väggen och taket. Bröstpanelen är platsbyggd och löper genom hela hallen.

Fiskbensparkett har lagts in och behandlats i hela lägenheten
Den fina köksön från Kvänum
Fina detaljer för golvsockel och väggpanel

Låt våra experter hjälpa dig
med din sekelskiftesvåning

Oväntad överraskning - dold förvaring för tvättmöjligheter

Efter rivning upptäcktes en oväntad överraskning, det gick nämligen en vattenstam i ett dolt utrymme vid hall. Det gav då möjligheter till en dold tvättförvaring i hallen, vilket kund nappade på. Vi har därför byggt in en tvättpelare i hallen bredvid hallförvaringen.

Den nya hallen efter renovering

Tapet, tapet, tapet...

Alla tre sovrum i lägenheten har fått tapeter på väggarna i olika färger och former.

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt