Renovering av radhus

Radhuset som byggdes 1960 av arkitekterna Höjer & Lundqvist hade inte renoverats på väldigt lång tid och både husets stomme, uppvärmningsystem, tak samt invändiga ytskikt var i stort behov av renovering. Familjen har fått hjälp med bland annat:

 • Helt nytt avlopp-, vatten- och elsystem
 • Sanering och förstärkning av takstolar och husets generella stomme
 • Öppna upp tak för att skapa en lutande takhöjd genomgående i hela huset
 • Omläggning av papptak samt ny råspont
 • Sprutisolering av både väggar, tak och golv
 • Konvertering av garage till teknikrum, tvättstuga, badrum och duschrum
 • Nedtagning samt avväxling av stöttande vägg, för att öppna upp de sociala ytorna och bygga ett platsbyggt kök med stor köksö
 • Nytt uppvärmningssystem med vattenburen golvvärme i hela huset
 • Ny indragning av elservis samt dolda elinstallationer i hela radhuset
 • Renovering av fönster, fönsterdörr samt installation av nytt takfönster i badrum
 • Ytskikt och golv genomgående i hela huset med bland annat holländsk ekparkett, terrazzo i badrum samt klassisk höganäs klinker i kök och hall.

Ett radhus med många utmaningar

Det fanns många utmaningar som dök upp under renoveringens gång. En av de större utmaningarna gällde husets takkonstruktion i form av platt tak och brist på luftspalt. Detta hade gjort att både tak och väggar var i väldigt dåligt skick. Genom att förstärka takbalkar och applicera sprutisolering i både tak, väggar och golv har vi kunnat bibehålla takhöjd utan att ge vika för komfort och funktion. I väggar och tak har det monterats både plywood och gips samt ett specialbeställt paneltak i furu för att ytterligare bibehålla 60-tals känslan.

Vardagsrum efter rivning
Vardagsrum efter renoveringen avslutats
Kök efter rivning
Platsbyggt kök och avväxling för att öppna upp vägg
Köket är byggt i klassisk funkisstil men med en modern touch

60-tal när det är som bäst

Kund hade önskemål att behålla 60-tals känslan i huset och därför så har både planlösning behållts samt varsam renovering av de originaldetaljer som funnits sedan huset byggdes såsom fönster. Tyvärr så var flertalet dörrar i väldigt dåligt skick så där har vi istället monterat skjutdörrar i ek från Ekstrands.

Känslan i huset är varm och det är till stor del tack vare furupanelen i tak som löper mellan vardagsrum och matsal. Tidigare var taket helt sänkt i alla delar förutom vardagsrummet, då taket ändå behövde göras om så valde man att låta snedtaket löpa genom hela huset, vilket har gett en mer generös takhöjd samt ett mer modernt intryck.

Holländsk ekparkett, paneltak i furu och mycket ek och trädetaljer
Skjutdörrssystem från Ekstrands
Dörren är från Ekstrands och i deras linje Architect Range

Konvertering av garage till tvättstuga & badrum

Den gamla gäst-WC:n var inte i så roligt skick och därför har vi hjälpt till att renovera den med fina tapeter, pärlspont, marmor på golv samt som golvsockel. Vår inredningsarkitekt tog fram ritningar, designkoncept och materiallista.

Det tidigare garaget som gjorts om till teknikrum, badrum och tvättstuga
Det nya dusch/badrummet har klassisk terrazzo på golv och badkaret samt väggar är inbyggda i en japansk kitkat kakel från japanska Yuki Raven.
I WC:n har en platsbyggd kommod i ek monterats
Stenskivan är samma terrazzo som på golv
Ribbad front för att ge en blinkning till 60-talets formspråk och de gamla IFÖ-armaturerna ger även dom rummet en viss lekfullhet.

Ett nytt takfönster har monterats för att ge ytterligare ljusinsläpp i det nya badrummet. Två nischer har byggts in i samma kitkat mönster som övriga väggar. På golvet har en terrazzo plattsatts tillsammans med en väggnära golvbrunn med s.k. “Tilein”.

Fiskbensparkett har lagts in och behandlats i hela lägenheten
Mötet mellan den nya delen (tidigare garage) och den gamla huskroppen.
Inbyggt badkar

Låt våra experter hjälpa dig
med din sekelskiftesvåning

Ekparkett i holländsk läggning som passar väl in i husets övriga utformning.

Matsal som vetter ut mot trädgården, här har vi även totalrenoverat dörrar och fönster för att kunna återanvända de befintliga fönsterpartierna.

Platsbyggt kök

Köket har utformats med en tydlig 60-tals touch med utanpåhängande luckor samt rostfri bänkskiva i ett stycke. På köksön har en ekskiva monterats och behandlats. 

Den nya hallen efter renovering

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt