Totalrenovering Kungsholmen

Totalrenovering av en 165kvm stor lägenhet på Kungsholmen. Lägenheten var i dåligt skick och var i behov av en omfattande renovering. Den befintliga planlösningen var inte helt optimal för familjen utan de hade önskemål om att göra om stora delar av planlösningen och framförallt få till fler badrum och ett mer rymligt kök. Renoveringen omfattas av bland annat byggnation av två nya badrum, en gäst-WC, flytt av kök, nya ytskikt och golv, omdragning av el och tekniska system samt platsbyggnationer och ny bröstpanel för att ge den fina lägenheten sin sekelskiftescharm tillbaka.

Köket är platsbyggt och kommer från duktiga Taras Hallgren

Tog tillbaka sekelskiftescharmen

Skicket i lägenheten var inte det bästa och mycket av den ursprungliga sekelskiftescharmen var borta. Genom att tillverka och montera bröstpanel längs väggarna i vardagsrum samt lägga in ny fiskbensparkett samt måla rummet i en gråton har lägenheten återfått sin sekelskiftescharm.

Vardagsrum efter renovering
Vardagsrum innan renovering
Pågående montering av bröstpanel

I den tidigare pigkammaren/köket har vi placerat master-bedroom med tillhörande on-suite badrum med bastu. I sovrummet platsbyggdes garderober för bättre förvaring och ovan bastun såg vi även till att bygga in förvaringslösning för att maximera ytan optimalt.

Det utrivna köket och kommande sovrum
Sovrummet med platsbyggda garderober
Pigkammare innan renovering
Badrummet i den tidigare pigkammaren

Platsbyggt kök med stor köksö och matplats

Längs med fönstren löper ett hyllplan ovanför elementskydden för att skapa utrymme för dekorativa föremål eller porslin.

Dessutom har fiskbensparketten på golvet slipats och behandlats med hårdvaxolja, och alla väggar har bredspacklats samt målats om i enlighet med det utarbetade designkonceptet.

En väldigt fin köksö som monterats
Kök innan rivning
Kök efter renovering

I pigkammaren byggdes ett nytt on-suite badrum med en lyxig bastu med smart förvaring ovan. Stenen på golv är kapad och handlagd och består av Marmor Arredo Bardiglio Nuvolato grå matt och den ljusare stenen är Marmor Arredo Carrara C Honed.

On-suite badrum med bastu
Badrum efter renovering
Badrum efter renovering

Det andra badrummet som byggdes från grunden går i liknande stil men har även fått en härlig sittbänk i duschdelen. Här valde kund att få väggarna plattsatta i brösthöjd för att därefter måla resterande väggar upp till tak men behålla en s.k. snoblist för att emfasera takhöjden.

Badrum efter renovering
Badrum under uppbyggnad
Sittbänk i dusch

Låt våra experter hjälpa dig
med ditt bygg & renoveringsprojekt

Det byggdes många olika platsbyggnationer i projektet bland annat garderober och förvaringslösningar. Vi är extra stolta över den otroligt fina möbeln i hall där även en snygg sittbänk gick att få till.

Tidigare kök som blivit sovrum
Platsbyggnation i hall

Genomgående fick alla platsbyggnationer ramluckor. Platsbyggnationerna fick antingen samma kulör som på väggar för att smälta in och ge färre intryck eller en närliggande mörkare kulör för att poppa ut som tex garderobsdörrar i masterbedroom.

Fina sekelskiftesdetaljer med bröstpanel och stuckatur
Fiskbensparkett i möte med stengolv i hall
Platsbyggda garderober i kontor

Vi är otroligt stolta över det här projektet och det visar verkligen vad man kan göra när det kommer till att totalrenovera en lägenhet som kanske haft sitt bäst-före datum. Genom smarta lösningar, god planering och fina materialval har vi tillsammans med kund återgett lägenheten sin forna glans.

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt