Villarenovering Danderyd

Totalrenoveringen av en stor trevåningsvilla i Danderyd, Stockholm, har genomförts med stor omsorg. Villan hade redan en välplanerad rumsindelning, så familjens önskemål var att fokusera på att utveckla ett designkoncept som återspeglar den önskade känslan och stilen, vilket skulle genomsyra hela huset.

I detta projekt tog kund hjälp från både byggkonsult och inredningsarkitekt. Inredningsarkitekten har, i samarbete med kunden, skapat ett genomgående designkoncept som fungerar som en röd tråd genom hela bostaden och även bistått med planeringen av alla våtutrymmen som behövde omfattande renovering. Ambitionen var att bevara en enhetlig känsla samtidigt som de olika rummen kunde ha distinkta element, som varierande färgsättningar, men ändå bibehålla en gemensam tråd. Förutom våtutrymmena har köket, den specialbyggda bokhyllan och garderoben i huvudsovrummet också genomgått en transformation, inklusive en uppdatering av elinstallationerna.

Tillsammans med familjen gick vi igenom deras tankar och idéer om stil och känsla som önskade vara genomgående i hela hemmet. I det här fallet hade vi endast möjlighet att besöka huset med dess tidigare ägare en gång innan tillträdet då renoveringen direkt skulle sätta igång. Så utifrån planritningar, foton och videos samt kundens samlade tankar och idéer planerades ett design koncept för bostaden.

Kajsa B
Kajsa B
Villarenovering Danderyd
Read More
Vi anlitade Leadme för en omfattande renovering av vårt nya hus ink badrum, tvättstuga, WC, ytskikt mm. Det vi värderade mest var hjälpen att hitta riktigt bra byggare, att speca ner projektets delar och ge oss en tydlig offert, samt hjälp att omvandla våra tankar till färdiga ritningar. Utan att vi hade tillgång till huset kunde Leadme förstå vad vi ville göra och hjälpa oss omsätta detta i praktiken. Vi hade ingen tidigare erfarenhet av att renovera och hade sannolikt inte klarat av renoveringen utan Leadme, speciellt inte som vi hade fullt upp med annat i livet samtidigt. Hjälpen att med bara några inspirationsbilder ta fram ritningar med smarta lösningar, förslag på materialval, färgsättning mm var ovärderlig. Dessutom fick vi personliga kontakter och rabatt hos leverantörerna så alla inköp gick smidigt. Vi kan varmt rekommendera att använda Leadme vid större renoveringar.

Stort master-bedroom med både dusch och badkar

I badrummet intill masterbedroom har golv och väggar klätts i stora 60X60cm kakel och klinker för en modern touch, stående vita kakelplattor på en utvald vägg för att bryta av. För att få in värme till badrummet valdes en tvättställskommod samt väggskåp i ek.

Badrumsritning & vägguppställningar
Fina ekdetaljer i både kommod och väggskåp
Badrum före renovering
Badrum under uppbyggnad
Badrum efter renovering

Förvaring är ofta en utmaning i badrum, här fick vi in en dubbel tvättställskommod samt extra förvaring i två väggskåp som integrerades i väggen. Lättåtkomliga nischer vid badkar samt dusch för att ge plats åt utvalda schampoon, balsam och tvålar.

Nischer vid badkar
Smart förvaringslösning med väggskåp integrerat i vägg
Tvättstugan innan renovering
Innan tvättstugan renoverades
Tvättstuga efter renovering
Efter renoveringen

Dold lösning för ett renare intryck

En stor vikt här var att tvättstugan som har många funktioner även skulle ha ett städat och harmoniserat intryck även när man använder bastun, duschen och WC:n.

Det blev en speciallösning för att dölja bergvärmepannan som är tråkigt att se på ack så viktigt att ha enkelt tillgång till. Återkommande ligger den fina kalkstensimitationen på golvet i storlek 30X60cm halvförband samt uppvik på väggarna i dusch samt valda väggar i bastu.

Smart förvaring av VVB
Varmvattenberedaren doldes i ett skåp för ett renare intryck
Vägguppställning tvättstuga
Färgkoncept bostaden

Genomgående design koncept gick i beige/gråa samt grön/blåa nyanser. Detaljer i krom och vitt som förstärker de andra kulörerna. I flera rum har även natursten plockats in samt ljusare träslag för att skapa en mer naturnära och varm känsla.

De grön/blåa nyansen plockas även upp i köket där luckorna lackades om, väggen målas om i en ljusgrå nyans samt nytt kakel med fasade kanter samt halvförband för en mer enhetlig stil.

Köket fick sig en uppfräschning med nytt kakel, färger och beslag
Ny färg på luckor och nya beslag
Köket före uppfräschningen

Låt våra experter hjälpa dig
med ditt bygg & renoveringsprojekt

WC:n planerades så att bröstningen av klinker anpassades  till stänkskydd för tvättstället men att det även skulle gå i linje med cisternen som även den fick en extra funktion som avställningsyta, där blommor eller tavlor kan ta plats för att ge en extra personlig touch till gästtoaletten.

När många funktioner och aktiviteter ska pågå samtidigt på ett våningsplan eller rum i kombination med många dörrar och fönster så kan det blir klurigt att möblera rummen. Därför bollade vi flera tankar och idéer om möjliga planlösningar för familjen för att få till både ett bra flöde men också att flera aktiviteter ska kunna pågå samtidigt men i olika zooner vid olika tillfällen.

Går du i renoveringstankar?

Vi är byggkonsulter och inredningsarkitekter som hjälper privatpersoner i Stockholm att lyckas med sin renovering.

Fler projekt