Inredningsarkitekt

Ta hjälp av vår inredningsarkitekt för att förvandla bilden i ditt huvud till detaljerade ritningar som våra noga utvalda byggföretag kan förverkliga.

Hos oss får du hjälp med att rita upp planlösning (före, efter & möblerad), badrum, kök, garderober, platsbyggnationer och allt annat du behöver.

Hur mycket kostar det att anlita inredningsarkitekt?

En inredningsarkitekt i Stockholm kostar 1000–1500 kr/h. Vi pratar ofta om att priset av att anlita en inredningsarkitekt i Stockholm är en funktion av vad du vill ha hjälp med, hur många timmar det tar i åtgång multiplicerat med timpenningen.

Med andra ord är kostnaden för en inredningsarkitekt beroende av vad du vill ha hjälp med. Men för att ge dig en uppfattning vilka prisförväntningar du kan ha om du väljer att anlita vår inredningsarkitekt är följande prisförslag bra riktlinjer:

Ritningsunderlag för:

 • Renovering av hem upp till 70 kvm – 20 000-50 000 kr
 • Renovering av hem upp till 150 kvm – 35 000-90 000 kr
 • Badrum – 8 000-15 000 kr
 • Kök – 10 000-20 000 kr
 • Platsbyggda möbler – 10 000-35 000 kr

I prisexemplen ingår planritningar (före, efter & möblerad) och elskiss.

Designkoncept
Du får hjälp med val kring din renovering såsom färgsättning, golv, kakel/klinker, beslag, köksdesign och badrumsdesign.

Konceptet utformas efter dina behov och prissätts efter dialog med dig.

Vill du veta vad just din renovering kommer kosta att rita upp? Då ser vi fram emot att höra från dig.

Inredningshjälp Stockholm

Hur ska jag förbereda mig inför mötet med inredningsarkitekten?

Inför varje renoveringsprojekt är det mycket du kan behöva få hjälp med. En sak vi uppmanar alla våra kunder att göra innan någon form av expert kontaktas är att besvara frågor som bara du kan svara på. Nämligen saker som rör dig och ditt liv:

Vad vill jag uppnå med min renovering?
Hur ser mitt liv ut i hemmet?
Hur rör jag mig i hemmet?
Vilka behov har jag?

Med genomtänkta svar på de frågorna kan vår inredningsarkitekt förvandla dina svar till tydliga underlag som våra byggföretag sedan kan förverkliga.

Denna artikel om att skapa en bra planlösning eller denna om hur du på bästa sätt förbereder dig inför en renovering är bra tips för dig som planerar ett renoveringsprojekt.

Play Video

Så hjälpte vi Gabriella med familjens drömlägenhet

Gabriella med familj var hemflyttade från London, och här hade familjen hade investerat i en tjusig sekelskifteslägenhet i Vasastan.

Lägenheten hade tydlig charm, men var till åren kommen och därför stod en totalrenovering av hela lägenheten på menyn. I renoveringen ingick bland annat  två nya badrum, flytt av kök, nya fina ytskikt och fräscha eldragningar med tidstypiska armaturer.

Med 20 år i arkitektbranschen var det för Gabriella viktigt med hög kvalitet i utförandet och ett slutresultat av högsta klass. Så här gick.

Inredningsarkitekt Stockholm

Vad gör vår inredningsarkitekt för dig?

Via får inredningsarkitekt kan du få hjälp med:

Ritningar

 • Planskiss (före, efter, möblerad)
 • Elskiss
 • Badrum (3D/elevationer)
 • Kök (3D/elevationer)
 • Garderober (3D/elevationer)
 • Bokhyllor (3D/elevationer)
 • Listverk

Material

 • Moodboard
 • Förslag på inköp
 • Färg, form & materialval
Inredningsdesign

Tips & inspiration

Att lära känna sin egen inredningsstil och smak är något vi starkt rekommenderar innan man påbörjar sin renovering. Om man inte har ett intresse för inredning och arkitektur kan detta vara rätt svårt, då utbudet och kombinationer av stilar är nära inpå gränslöst. Ett bra ställe att börja på är Instagram och pinterest, börja med att skapa din egen moodboard.

Köksleverantörer

Ballingslöv – Erbjuder högkvalitativa kök. Ballingslöv erbjuder sina kunder väldigt hög servicenivå och kompetens.

Decoform – Säljer köksluckor till IKEA-kök.

Kvänum – Högkvalitativa kök från Sverige.

Nordiska kök – Svenska kök av hög standard och grym design.

Kakel & klinker

Kakelspecialisten – Har Sveriges största showroom i Årsta där du finner ett brett utbud av kakel, klinker och inredning. Till det finner du väldigt kompetent personal. Bra ställe att börja för din renovering i Stockholm.

Konradssons Kakel – Beläget i Bromma, vid Bromma Blocks, och här finns det mesta du behöver för din badrumsrenovering. Även här finns kompetent personal att tillgå.

Badrumsspecialisten – Butik i centrala Stockholm på Birger Jarlsgatan 55. Större fokus på premiumprodukter.

Listverk & detaljer

Sekelskifte – Säljer tillbehör och detaljer till din sekelskiftesrenovering. Ett måste för dig som älskar jugendstil.

Vitvaror

Bertazzoni – Kända för sina karakteristiska gasspisar, men erbjuder dig allt du behöver till din maskinpark i köket.

Bänkskivor

Svenska Stengruppen – Familjedrivet bolag med lång erfarenhet. Hög kvalitet i deras produktutbud, riktigt bra service och många valmöjligheter. Säljer även produkter från populära Bricmate.

Granitop – Tillverkar, säljer och installerar bänkskivor i granit, marmor och kvarts (kompositsten) till kök och badrum. Ett väldigt prisvärt alternativ, snabba och lyhörda.

Golv

KVM – Med fysisk butik i centrala Stockholm finner du det mesta du behöver för ditt golv. Väldigt kompetent personal.

Utförda projekt

Här hittar du bilder på projekt där vi sammanfört kunden med ett av Stockholms bästa byggföretag. Ett måste för din renovering i Stockholm.