Badrumsinspiration – Kalkstensimitationer i granitkeramik

Introduktion

Har du också 148 badrum pinade på din Pinterest? Följer du slaviskt otaliga inspokonton på Instagram? Har du börjat köpa italienska Vouge för inspiration? Och har du fortfarande ingen aning om hur du ska inreda ditt badrum? Ja, när det kommer till att renovera badrum kan valmöjligheterna kännas oändliga. Idag tänkte vi därför göra det hela lite lättare genom att prata om ett säkert val. Nämligen kalkstensimitationer i granitkeramik.

I den här artikeln kan du läsa om varför granitkeramik är ett bra val, tillskillnad mot natursten, och du får även se bilder på ett par riktigt snygga badrum som renoverats den senaste tiden av några av våra byggföretag med just kakel och klinker i kalkstensimitationer.

Ett antal varianer på granitkeramik som vi använt i 4 olika projekt

Varför granitkeramik?

Utbudet av kakel och klinker tillverkade i granitkeramik har växt kraftigt under de senaste åren, och det är enkelt att förstå varför. Kakel och klinker som tillverkas i granitkeramik behöver väldigt lite underhåll, tillskillnad mot plattor i natursten, då dessa plattor är väldigt täta och släpper därför inte genom smuts, fett eller kalk.

Tillverkningsprocessen av kakel och klinker i naturstensimitationer har utvecklats i takt med att efterfrågan har växt, och för bara ett par år sedan var utbudet av mönster skralt. Men idag kan man ta ut svängarna betydligt mer när det kommer till mönster, vilket innebär att man kan få ett enhetligt resultat eller ett tillsynes osammanhängande resultat. Allt beroende på vad man tycker är finast.

Förutom att vara täta är kakel och klinker tillverkade i granitkeramik billigare att köpa än natursten, vilket även det är ett plus. Det rör sig om nästan 50% lägre pris.

Villabadrum som totalrenoverats i en villarenovering i Danderyd

Bricmate Norrvange & Limestone

Bricmate är en svensk producent av kakel och klinker, och de har två serier som är väldigt populära just nu bland många av våra kunder.

Den ena serien heter Limestone och den har fått sin inspiration av belgisk kalksten. Den finns i fyra olika färger.

Den andra serien heter Norrvange och den har en matt yta med fossildetaljer. Den finns att köpa i tre olika färger.

Badrum som renoverats med Bricmate Norrvange Light Grey

Ge dig själv rätt förutsättningar

Vi på Leadme vill göra det enklare att hitta rätt byggföretag till just ditt projekt, och med ungefär 3000 projekt i ryggen vet vi vad som krävs. Behöver du hjälp? Tveka inte att kontakta oss!

Vill du ha mer inspiration till din renovering rekommenderar vi vårt instagramkonto Leadmeofficial.

Emelie Withers
Inredningsarkitekt