Renovering av hus

Introduktion

I denna artikel diskuterar vi vad renovering av hus innebär, vilka aspekter som bör beaktas och vikten av att hela huset är i gott skick. Det finns många likheter men också skillnader mellan att totalrenovera en villa och en lägenhet. Därför fokuserar vi på det som är unikt för totalrenoveringar av villor i denna artikel. För att läsa vår övergripande artikel om totalrenovering klicka här.

Totalrenovering av villa i Nacka

Vikten av ett friskt och välmående hus

Den största skillnaden mellan att totalrenovera en villa och en lägenhet är att du som villaägare äger hela fastigheten. Du är ansvarig för konstruktionen, ytterväggarna, bjälklagen, taket, fönstren och värmekällan, vilket innebär ett större ansvar för att säkerställa att huset är i gott skick. I en lägenhet är sådana frågor ofta en angelägenhet för bostadsrättsföreningen.

Som villaägare måste du se till att huset är välfungerande. Att investera i en totalrenovering utan att kontrollera husets grundläggande struktur kan leda till allvarliga problem. Till exempel, om du inte byter ut gamla takpannor och det uppstår en vattenläcka, kan det orsaka omfattande skador. Därför bör du, innan du påbörjar renoveringen, undersöka husets allmänna kondition. Det är klokt att anlita en oberoende besiktningsman för denna uppgift.

Vi hjälper dig renovera ditt hus

6 saker du bör kontrollera innan du totalrenoverar ditt hus

Renovering av radhus i Nacka

Finns det yta idag som du inte brukar?

Ofta finns det outnyttjade ytor i ett hus, vanligtvis på vinden eller i källaren. Det kan vara lönsamt att utnyttja dessa ytor och göra dem lämpliga för boende.

Renovering av funkisvilla i Stockholm

Vi ser fram emot att få chansen att hjälpa dig med din totalrenovering

Under en totalrenovering av en villa ställs du inför många estetiska val och beslut. Material som kakel, klinker, köksinredning och golv måste beställas och levereras. Ett nära och effektivt samarbete mellan vårt företag och dig som kund är essentiellt. För att förenkla för dig skapar vi på Leadme alltid detaljerade inköpslistor som anger vilka material som ska beställas. Vi tar även fram en noggrann tidsplan som specificerar när olika leveranser ska ske för att renoveringen ska kunna fortsätta planenligt.

Vårt breda nätverk av arkitekter, inredningsdesigners, konstruktörer och andra specialister står redo att bistå dig genom hela din totalrenoveringsprocess. Kontakta oss gärna för att boka ett möte om du överväger en totalrenovering av din villa.

Vill du läsa fler artiklar om att renovera ditt hus eller lägenhet, så har vi samlat fler artiklar. Och för att hitta det viktigaste du behöver innan du ska renovera, kan du följa länken.

Dick Hedenskog
Byggkonsult